Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldo hyllet jordskjelv-offer

Ronaldos rørende hyllest til jordskjelv-offer (6)

Hadde Cristiano Ronaldo som sitt største forbilde. Mora sendte brev til fotballstjerna etter jordskjelvet.

GIR STØTTE: Cristiano Ronaldo viser støtte til jordskjelvofre på sosiale medier. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
GIR STØTTE: Cristiano Ronaldo viser støtte til jordskjelvofre på sosiale medier. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo (32) er kjent for å være en raus fyr. I 2015 viste en undersøkelse at han var den idrettsstjerna i verden som donerte mest penger til veldedighet.

Mandag publiserte han et bilde på sosiale medier, der han holdt opp en fotballtrøye med teksten: «Til min største fan, Santiago.»

The Independent skriver at budskapet er i støtte til familien til en ung gutt som ble drept da skolen hans ble lagt i ruiner av jordskjelvet som rammet Mexico i forrige uke. Han skulle egentlig fylt sju år få dager etter jordskjelvet.

En farsfigur

Gutten skal ha vært en stor fan av fotballstjerna. Etter hans død, skal mora ha sendt et brev til Ronaldo, der hun skrev hvor mye sønnen så opp til ham og så på ham nesten som en farsfigur.

«Jeg vil bare at du skal vite hvor mye sønnen min drømte om å møte deg. Men nå er han med gud, og det gjør vondt å skrive dette brevet. Dessverre har jeg aldri gitt kjærligheten han hadde for deg så mye oppmerksomhet,» skrev mora ifølge Sports Illustrated.

Ronaldo svarte da med å legge ut bildet på sosiale medier, der han holder opp drakt nummer sju.

«I denne sorgens tid, sender jeg Santiago-familien og alle familier som har mistet noen i jordskjelvet en stor klem,» skriver Ronaldo.

Gavmild

Som nevnt er det ikke første gang at Cristiano Ronaldo viser støtte til de som trenger det.

Ifølge nettstedet Look to the Stars, støtter Ronaldo blant andre UNICEF og organisasjonen Save the Children.

I 2014 betalte han for kreftoperasjonen for et 10 måneder gammelt barn, skriver Business Insider.

Ifølge Daily Mirror reddet han 80 hunder på en kennel i Portugal da han ga dem en signert fotballtrøye som de auksjonerte bort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!