Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldos stolthet innsmurt med «Messi» og nummer 10

Vandaler reiste til Ronaldo-statue med malingspann.

VANDALISERT. Cristiano Ronaldo poserer stolt ved siden av statuen av ham selv i hjembyen hans på Madeira. Nå har vandaler gått løs på stoltheten hans med maling, etter at Messi snøt ham for gullballen på tirsdag. Foto: EPA/NTB scanpix
VANDALISERT. Cristiano Ronaldo poserer stolt ved siden av statuen av ham selv i hjembyen hans på Madeira. Nå har vandaler gått løs på stoltheten hans med maling, etter at Messi snøt ham for gullballen på tirsdag. Foto: EPA/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mandag kveld vant Lionel Messi gullballen for femte gang og snøt Cristiano Ronaldo for den gjeve hedersprisen.

Portugiseren var blitt kåret som verdens beste fotballspiller de to siste årene. Denne gang endte han på andreplass bak Messi.

Samme natt reiste vandaler til statuen av Ronaldo i hjembyen hans Funchal på Madeira, utstyrt med malingspann.

Ronaldos stolthet, bronsestatuen som han selv avduket 21. desember i 2014 ble innsmurt med rødmaling.

På ryggen ble det malt Messi og draktnummeret 10, som er tallet Messi spiller med. Selv spiller Ronaldo med nummer sju.


«Det er skammelig og tydeligvis noen som er veldig misunnelige på min bror. Det gjør meg trist og skamfull på vegne av Portugal», skal Ronaldos søster Katia Aveiro ha uttalt, ifølge skysports.com.

Bilder av den tilgrisede statuen går nå verden rundt på sosiale medier.

Avisa Diario de Noticias Madeira skriver at statuen allerede er rengjort for den ydmykende vandaliseringen.

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har rivalisert om prisen helt siden 2008, da Ronaldo vant for første gang. Deretter fikk Messi prisen fire år på rad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media