Ronaldos utrolige kveld: Bommet på straffe, scoret og ble skadet

Real sleit seg til seier.

I BEGIVENHETENES SENTRUM: Nesten alt handlet om Cristiano Ronaldo i Bulgaria.  REUTERS/Stoyan Nenov
I BEGIVENHETENES SENTRUM: Nesten alt handlet om Cristiano Ronaldo i Bulgaria. REUTERS/Stoyan NenovVis mer

Ludogorets - Real Madrid 2-1 (1-1).

(Dagbladet): Nær sagt alt handlet om Cristiano Ronaldo da Real Madrid sleit seg til en 2-1-seier borte mot Ludogorets.

Først bommet 29-åringen på straffe etter ni minutter. Så fikk han en scoring feilaktig annullert for offside fem minutter seinere. før han gjenopprettet balansen ved å sette inn sitt andre forsøk fra 11-meteren midtveis inn i 1. omgang.

Tre minutter før slutt toppet han kvelden da han måtte gå av banen med skade.

Ut i hundre Ludogorets stormet ut av startblokkene i første omgang, og tok den regjerende mesteren på senga med høyt tempo og presist kombinasjonsspill.

I kampens sjette minutt fikk hjemmelaget corner. Den ble stusset videre fra midtstopper Moti på første stolpe, og på den bakerste fikk Marcelinho stå totalt umarkert og heade vertene i ledelsen.

Rumenske Cosmin Moti vil forøvrig få en tribuneseksjon på Ludogorets Arena kalt opp etter seg, etter en strålende innsats som keeper (!) i straffesparkkonkurransen mot Steaua Bucuresti i siste playoff-runde tilbake i august.

Villdyret våknet Men så var det Cristiano Ronaldo da. I en uvant 4-4-2-formasjon startet portugiseren på topp sammen med Javier Hernández, og de to tidligere Manchester United-spillerne skulle raskt komme i fokus.

Tre minutter etter ledermålet var meksikanske Hernández plutselig alene med keeper, etter en feil i Ludogorets-forsvaret. Yordan Minev kom hastende inn i en desperat takling, Chicharito gikk i bakken, og ble tildelt et noe billig straffespark.

Ronaldo tok sats fra 11-meteren, men Ludogorets-keeper Vladislav Stoyanov valgte riktig side, og reddet forsøket som var i keeperhøyde.

Vondt så ut til å bli verre for verdens beste fotballspiller fem minutter etter, da han fikk en scoring feilaktig annullert for offiside.

Tok over Men om det første straffesparket var billig, var det andre Real fikk i kampen direkte feil.

24 minutter var spilt da Ronaldo gikk overende i feltet, og dommer Craig Thomson fra Skottland valgte merkelig nok å blåse igjen.

Ronaldo valgte nok en gang keepers høyre hjørne, men denne gangen kom det en markkryper, som utakbart gikk inn i det lengste hjørnet.

Scoringa var Ronaldos nummer 69 i Champions League, og han ligger nå bare to bak Real Madrid-legenden Raúls rekord på 71.

Derfra og ut til pause var det bortelaget som kjørte, og Ludogorets ble spilt ekstremt lavt i banen.

Bulgarerne la seg derimot meget lavt og tett med sine to bakerste ledd, og Real skapte ikke mer enn en Chicharito-avslutning like utenfor, fem minutter før lagene gikk i garderoben.

Uendret Den andre omgangen begynte slik som den første sluttet. Real trillet ball, Ludogorets forsvarte seg godt, og kontret.

Før ti minutter var spilt hadde de hatt to kjempesjanser. Først fikk Gareth Bale gå uhindret opp på et frispark, og var bare en strålende enhåndsredning fra å høre nettsus.

Nettsus burde så definitivt Chicharito Hernández fått fire minutter senere, men for åpent mål skled spissen og bommet på ballen.

Etter halvspilt omgang var og Ronaldo like ved igjen. Skuddet var spiss vinkel gikk i en forsvarer og overlistet keeper, men ble reddet på streken.

Ludogorets på sin side skapte lite, men virket farlige hver gang de fikk kontringsmuligheter. Med stor villighet, fart og presisjon i lengderetningen var det nesten rart at det ikke ble skapt mer enn den ene gangen målscorer Marcelinho tvang Casillas ut i full strekk.

Suksessbytte Real virket mest interessert i å vinne kampen, og Ludogorets tilfredse med 1-1. Bortelaget satte i tur og orden inn Karim Benzema, Toni Kroos og Jámes Rodríguez for å avgjøre, og det var førstnevnte som skulle bli tungen på vektskåla.

Etter 78 minutter slo Marcelo inn fra venstre, oppasseren skled, og Benzema kunne dermed uhindret sette inn vinnermålet fra kort hold.

Dermed har Real fått en strålende start på gruppespillet, med seier i de to første kampene. Ludogorets har etter oppgjørene mot Real og Liverpool vist at de langt fra er noen kasteball, og blir spennende å følge utover.