LÅRPROBLEMER: Norges kaptein Trine Rønnings lårproblemer meldte seg nok en gang under åttedelsfinalen mot England.
Bildet er tatt under en trening på fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LÅRPROBLEMER: Norges kaptein Trine Rønnings lårproblemer meldte seg nok en gang under åttedelsfinalen mot England. Bildet er tatt under en trening på fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Rønning: - Føltes som det skulle revne

Kapteinen måtte ut ved pause.

Trine Rønning ble friskmeldt til åttedelsfinalen i VM, men lårproblemene meldte seg igjen, og kapteinen måtte ut ved pause.

- Det kom gradvis jo mer trøkk jeg fikk, og jo mer jeg belastet foten desto verre ble det. Det strammet til, og det føltes som om det skulle revne om jeg satte fullt trøkk på det. Det preget meg spesielt de siste 10 minuttene av første omgang, sa hun til NTB etter 1-2-tapet for England.

- Det var ingen sjanse for at jeg skulle komme ut på banen igjen etter pause.

Maria Thorisdottir kom inn og gjorde en god kamp som erstatter, men rutinen til Rønning var savnet da Norges VM-sjanser faktisk revnet i annen omgang.

- Det var et klima i kampen der jeg hadde veldig lyst til å være med å bidra som den lederskikkelsen jeg er, ta tak i kampen og være med å styre fra min posisjon. Jeg er veldig, veldig skuffet over at jeg ikke kunne være utpå der, sa Rønning.

Savnet - En av Trines store styrker er å lede laget. Da kampen endret karakter, forsøkte vi så godt vi kunne å påvirke fra benk, men vi lyktes ikke helt med det i dag. Da ville det nok vært bra å ha Trine utpå der, men jeg må si at Maria gjorde en veldig god kamp. Hun er en fantastisk spiller for framtiden, sa Even Pellerud.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rønning var slett ikke klar for å reise hjem fra VM, og hun synes ikke Norge fortjente den skjebnen.

- Vi spilte vår beste kamp i dag, og jeg synes det er veldig ufortjent at England stakk av med seieren. Når keeperen deres (Karen Bardsley) blir kåret til banens beste, sier det noe om hvordan kampen har vært, sa hun.

Feil - Fotball handler om å score mål. Om vi hadde scoret i våre beste perioder, ville det vært lettere å holde på rytmen. Da vi fikk 1-0, var jeg ganske sikker på at dette går det ikke an å tape, men England fikk ny energi på 1-1, mens vi mistet litt piffen.

Hun så lagvenninnene bli stresset og gjøre enkle feil.

- Vi begynte å spille på oss brudd på egen halvdel. De kom litt høyere på banen og trøkket også hardere på midtbanespillerne våre. Lene (Mykjåland) fikk jo en halv banehalvdel alene i første omgang, men de gjorde noen grep som vi ikke klarte å følge helt med på. I stedet for å slå over ledd slo vi på feilvendt spiller, og vi mistet rytmen fra første omgang.

Før pause så Norge lenge ut som et veldig godt lag og kjørte over England.

- Den følelsen hadde vi også utpå der. Vi hadde fullstendig kontroll på kampen. Dette er et ganske nytt lag. Mange sentrale spillere er skadd, og mange spiller i posisjoner de ikke er vant til i klubben og heller ikke har spilt på landslaget. Jeg synes det er veldig mye bra å bygge videre på, sa hun.

(NTB)