Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rønning: - Irriterende at han fikk henge på meg

Lukas Bauer ble for sterk i Kuusamo.

(Dagbladet): I går sikret Anders Brandsdal seier på sprinten i Kuusamo. I dag var 10 kilometer som sto på programmet.

De norske løperne kunne skilte med en meget sterk laginnsats, og Eldar Rønning var sterkest av dem alle. Likevel holdt det ikke helt inn for trønderen.

Tsjekkiske Lukas Bauer var nemlig hakket hvassere i dag, og slo nordmannen med 2,4 sekunder.

- Godt å kjenne at formen er bra, men irriterende at han fikk henge på meg på andrerunden. Jeg får til å gå fort hele veien, og hadde kjempegodeski i dag. Jeg mangler ennå litt på stakinga i det lette terrenget, men jeg er kjempefornøyd, sier Rønning til NRK.

- Helvetes tungt Dermed er det helt åpent i sammendraget, og det kommer nærmest til å bli en fellesstart i morgen. Men Rønning kommer til å gå ut først.

Laginnsatsen var som sagt meget sterk. Rønning på 2.plass, Pål Golberg på 4.plass, Martin Johnsrud Sundby på 5.plass og Chris Jespersen på 7.plass. Petter Northug kom i mål som nummer 18.

- Det var helvetes tungt og vondt å gå. Jeg hadde bare en fart i dag. Det var sånn jeg forventet at det skulle være. Kroppen fungerer bedre hver dag, men jeg har litt lite grunnlag. Det blir tungt i morra også, sier han til NRK.

- Helt ok Johnsrud Sundby gikk et godt klassisk løp i dag, og da han snakket med NRK var han relativt godt fornøyd med en femteplass.

- Det var helt ok. Jeg gikk bedre klassisk enn jeg gjorde på Beitostølen. Et godt klassisk løp, men helt rått var det ikke.

Chris Jespersen imponerte også i dag. Han var lenge med i kampen om pallen, men det gikk litt for tregt på slutten og til slutt ble det sjuendeplass.

- Jeg fikk det tøft siste runden, men egentlig er det jo forferdelig hele veien. Kamp med meg selv, men jeg er fornøyd. Det er det klart beste jeg har gjort i klassisk, men litt skuffa over at jeg ikke klarte å holde tempoet på den siste runden, sier han til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media