Rønning ble pappa igjen

Kollen-vinneren fikk en sønn.

MER Å JUBLE FOR: Her feirer Eldar Rønning seieren på femmila i Holmenkollen tidligere i år. I dag ble han pappa for andre gang. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MER Å JUBLE FOR: Her feirer Eldar Rønning seieren på femmila i Holmenkollen tidligere i år. I dag ble han pappa for andre gang. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer


(Dagbladet): Eldar Rønning og kona Laila ble i dag foreldre for andre gang, da vesle Martin ble født på St. Olavs hospital i Trondheim.

- Martin kom til verden i formiddag. 4015 gram og 50 centimeter. Alt står bra til med mor og barn, og pappa er veldig stolt, skriver Rønning i en SMS til Dagbladet.

Fra før er paret foreldre til Ellinor (2).

Vant femmila Eldar Rønning høstet sin kanskje aller største triumf som langrennsløper da han vant Holmenkollens 50-kilometer i mars.

Han gjorde også et godt VM i Holmenkollen i 2011, da han var med på det norske gullaget i stafetten og tok individuelt sølv på den klassiske 15-kilometeren.

Rønning har totalt tre VM-gull i stafett.

Stolt far Da Dagbladet møtte Rønning på hotellrommet under verdenscupfinalen i Falun, snakket han blant annet om farsrollen.

- Jeg er en fryktelig stolt far! Jeg er snill der også, kanskje litt for snill. Dattera har faren litt rundt lillefingeren. Jeg lemper litt på regler, og får litt påpakning av Laila for å være for lite konsekvent. Det har hun rett i, fortalte Rønning.

Han legger heller ikke skjul på at han får dårlig samvittighet av å være så mye borte fra familien som en langrennsløper i verdenseliten må være.

Dårlig samvittighet - Derfor har jeg ikke noe mål om å holde på lengst mulig. Når jeg har nådd målene mine, er det slutt, sa Rønning — og antydet at det kan være etter OL i 2014 eller VM i 2015.

Han åpner også for at familien kan bli enda større.

- Jeg vil tro det blir to eller tre, men det tredje barnet må nok eventuelt vente til etter OL i 2014, svarte Rønning på spørsmål om hvor mange barn han og kona planlegger å få.

På grunn av fødselen, står Rønning over Olympiatoppens fellessamling for langrenn, skiskyting, skøyter og kombinert på Lillehammer denne uka.