<strong> PRIS:</strong>  Eldar Rønning er tidelt Holmenkollenmedaljen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PRIS: Eldar Rønning er tidelt Holmenkollenmedaljen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Rønning fikk Holmenkollmedaljen

Hedret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eldar Rønning (32) er tildelt Holmenkollmedaljen. Han hylles for å være en god og merittert representant for langrennssporten.

Medaljen er Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett. Den er blitt delt ut siden 1895.

Rønning fikk Holmenkollmedaljen i forbindelse med lørdagens verdenscuprenn (femmil) i Holmenkollen.

- Vi er stolte over å kunne tildele denne flotte utøveren Holmenkollmedaljen. I tillegg til å ha oppnådd svært imponerende idrettslige resultater, er Eldar Rønning en flott representant for sin idrett, sier styreleder Jon Hindar i Skiforeningen.

Holmenkollmedaljen tildeles løpere som i flere år har oppnådd sterke resultater i en eller flere av skigrenene. I første rekke tas det hensyn til resultater i Holmenkollrennene, men det kreves også at løperen har oppnådd toppresultater internasjonalt i flere år.

Rønning kan vise til elleve verdenscupseirer, deriblant en femmilstriumf i Holmenkollen i 2012. Trønderen vant også sølv på 15-kilometeren under Oslo-VM i 2011, og han tok sprintbronse i 2007-VM. I tillegg har han vunnet en rekke stafettmedaljer for Norge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer