Rønning nektes å gå verdenscuprenn under NM

Blir pålagt å delta i NM-stafetten i Molde.

 NEKTES:  Eldar Rønning ønsker å gå 15 kilometer klassisk i Polen mens det er NM på ski i Molde. Det har han så langt fått nei til. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
NEKTES: Eldar Rønning ønsker å gå 15 kilometer klassisk i Polen mens det er NM på ski i Molde. Det har han så langt fått nei til. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Langrennsløperen Eldar Rønning vil helst gå verdenscup i Polen, men må delta på stafetten under NM i Molde i januar.

Landslagssjef Vidar Løfshus bekreftet i juni overfor NRK at OL-klare utøvere kan få fri fra NM i Molde etter én til to distanser.

For Rønning er situasjonen litt annerledes ettersom kan ikke skal på høydesamling i Seiser Alm i forkant av OL.

Han har søkt til langrennssjef Åge Skinstad om å få dra til Polen for å gå spesialdistansen 15 km klassisk søndag 19. januar, men foreløpig har han fått et entydig nei fra Skinstad.

- I utgangspunktet har vi ikke apparat i det hele tatt i Polen. Vi konsentrerer oss om å komme i form til OL, og i den forbindelse er NM en viktig forberedelse. Så smørere og hele vårt sportslige apparat vil være i Molde under NM, sier Skinstad til NRK.

Han legger imidlertid til at det er lenge til januar og at man har gjort unntak tidligere.

- Det er ikke så mange klassiske 15-kilometere i løpet av en sesong, og det er jo selvfølgelig en av mine favorittdistanser. Jeg kunne tenkt meg å få gå den når det er ett av tre renn i verdenscupen på den distansen, sier Rønning.

(NTB)