Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rønning og Golberg ikke tatt ut i VM-troppen

Brødrene Northug går sprinten.

IKKE TIL VM: Eldar Rønning er for første gang siden 2003 ikke med til et mesterskap. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
IKKE TIL VM: Eldar Rønning er for første gang siden 2003 ikke med til et mesterskap. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer

RØROS/OSLO (Dagbladet): Den norske landslagsledelsen offentliggjorde i ettermiddag langrennstroppen til Falun-VM om tre uker.

Troppen som ble presentert er en bruttotropp. Det vil si at det ikke er bestemt hvem som skal gå hvilke distanser i selv VM.

Følgende utøvere er klare til VM:

Herrer (12): Petter Northug, Tomas Northug, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Anders Gløersen, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Chris Jespersen og Sondre Turvoll Fossli.

Kvinner (11): Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Celine Brun-Lie, Ragnhild Haga, Martine Ek Hagen, Kristin Størmer Steira, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kari Vikhagen Gjeitnes.

GÅR SPRINTEN: Petter Northug og Tomas Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GÅR SPRINTEN: Petter Northug og Tomas Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det var relativt lett å ta ut herretroppen til VM, sier landslagssjef Trond Nystad.

Northug x 2 på sprint Nystad opplyser at Tomas og Petter Northug, Ola V. Hattestad og Eirik Brandsdal går sprinten. Fossli er med som reserve.

- Vi vet at det ikke bare er å reise og hente medaljer, sier Nystad.

Det betyr at blant annet Eldar Rønning, Pål Golberg, Simen Østensen og Simen Sveen ikke er tatt ut til VM.

- Rønning, Østensen og Sveen har alle levert resultater, men er ikke med i troppen, sier Nystad.

På kvinnenes lag er det fortsatt en plass ledig til sprinten. Bjørgen, Brun-Lie, Falla og Østberg skal alle gå, mens Weng og Gjeitnes kjemper om den siste plassen.

Sprint-dilemma Det var først og fremst knyttet spenning rundt hvilke sprintere som skulle være med til Falun.

Slik det så ut før uttaket sto det mellom Tomas Northug og Sondre Turvoll Fossli om den siste av de fire sprintplassene i VM.

De norske VM-kvotene er på tolv damer og tolv menn, men damekvoten kommer ikke til å fylles opp. Spørsmålet der var om Egil Kristiansen fant plass til Kristin Størmer Steira og Kathrine Harsem. Minst en av dem måtte trolig bli hjemme.

For gutta spøkte det mest for Eldar Rønning. Dette er første gang siden 2003 at Rønning ikke er med en norsk tropp til et mesterskap.

NM pågår på Røros denne helga. Tidligere lørdag tok Heidi Weng NM-gull på kvinnenes 15 km med skibytte. Samtidig viste Petter Northug VM-form med gull på 30 km med skibytte.