RETT BAK PALLEN: Eldar Rønning var bare 2,9 sekunder unna å havne på seierspallen, men måtte se seg slått av russerduoen Alexander Legkov og Ilja Tsjernousov.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
RETT BAK PALLEN: Eldar Rønning var bare 2,9 sekunder unna å havne på seierspallen, men måtte se seg slått av russerduoen Alexander Legkov og Ilja Tsjernousov.Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Rønning på femte da Olsson vant igjen

Beste nordmann i Polen.

De kommende to ukene handler det om Vasaloppet for Eldar Rønning. Staketrening skal hjelpe ham fram til målet om en topp 3-plassering.

- Spesialistene på langløp er egentlig bedre enn oss, men på en god dag med gode ski, så tror jeg at det skal være mulig. Drømmen er en topp 3-plassering, og jeg tror at det skal gå an, sa Rønning til NTB.

I likhet med Petter Northug blir det ni mil med staking på ham om to uker.

- Jeg har hatt tre stakeøkter etter NM, og jeg kjente at det fungerte bra. Jeg tror ikke jeg trenger så veldig mye mer. Det skal være mulig å gjøre det bra likevel, mente Rønning etter 5.-plassen under lørdagens 15 kilometer klassisk i Polen.

Langt opp Svensken Johan Olsson tok sin tredje seier for året og var i en klasse for seg. Hant i Nove Mesto na Morave sist helg også, og akkurat som var det verdenscupleder Dario Cologna som tok 2.-plassen. Cologna var 19,3 sekunder bak Olsson. De to løperne var i en egen divisjon.

Rønning var 1.00,4 minutter bak, men var bare 2,9 sekunder bak tredjeplassen.

- Alt i alt var dette veldig bra. Jeg kan ikke klage på dette. Motbakken her er noe av det hardeste jeg har sett i verdenscupen, og jeg gikk meg litt stiv der i den siste runden. Der glapp nok muligheten til pallen. Det var 3.-plassen jeg gikk for, sa Rønning.

Stigende Rønnings form har vært stigende den siste tiden etter at det gikk tungt for ham i estiske Otepää i midten av januar. I NM var han ikke i toppslag. Nordtrønderen var syk i dagene for Otepää.

- Jeg burde nok aldri i verden ha gått i Otepää. Det nytter ikke å stille i verdenscupen når du bare er halvbra, erkjente klassiskeksperten.

Lørdagen bød på tøffe smøreutfordringer. Rønning var en av dem som gikk på rubbete ski.

- Jeg ombestemte meg 20 minutter før start, og det var nok veldig lurt. Jeg trodde at jeg hadde best ski av alle helt til Olsson tok meg igjen. Da så jeg at han gled ifra meg fra front. Og Olsson var en av dem som gikk med voks under skiene. Dette var et bra løp, ikke helt rått, men jeg er godt fornøyd likevel.

Martin Johnsrud Sundby ble nest beste nordmann på 10.-plass. Han var 1.32,0 minutter bak Olsson. Niklas Dyrhaug ble nummer 20.

(NTB)