Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rønning planla superspurten

Dobbelt norsk i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eldar Rønning (24) ikke lenger bare en av Norges sterkeste sprintere.

I dag gikk trønderen inn til sin andre strake seier på 15 km klassisk. Han smadret rivalene i Kusaamo for drøyt to uker siden, og gjentok bragden i italienske Cogne i dag.

Rønning avgjorde med en kjempespurt, og gikk inn til seiertida 39,05,0.

Hetland toer

Det var 3,6 sekunder raskere enn toeren Tor Arne Hetland, som i likhet med Rønning avsluttet veldig sterkt.

Rønning sier til NTB at han og løpsutvikler Vidar Løfshus ble enige om at han skulle slå til på den siste runden.

- Da passerte jeg som nummer fem omtrent fem sekunder bak teten, men allerede 600-700 meter senere i den første bakken, hadde jeg spist opp det tapte. Jeg kjente at jeg begynte å bli stiv og kunne ikke slå til før. Det var bare å peise på inn mot mål, sier Rønning til NTB.

De norske gutta er romkamerater i Italia og har vært i høyden i ei uke. Kanskje det var grunnen til at duoen ikke gikk tom for krefter.

image: Rønning planla superspurten

- Opplegget har fungert greit, gliser Hetland.


Russiske Eugeni Dementiev ledet løpet ved passering 13 km, men han klarte ikke å stå i mot nordmennene på vei inn til til målpassering.

Dementiev måtte nøye seg med tredjeplass, mens Rønning øker ledelsen sin i verdenscupen.

– Det hadde jeg ikke trodd, nei. Jeg tenker ikke mer på det. Etter Tour de Ski vet vi mer hvordan det ligger an. Touren vil avgjøre mye. Jeg får bare ta ett renn om gangen. Jeg har aldri hatt som mål å vinne verdenscupen, sier Rønning til NTB.

I tillegg til sine to distanseseirer, vant også skiløperen fra Skogn åpningsrennet i sprint i Düsseldorf i slutten av oktober.

Fem nordmenn blant de sju beste

Også Odd-Bjørn Hjelmeset gikk et gnistrende klassiskløp. Veteranen ble slått av Dementiev med bare ett sekund, men gjorde dagen enda mer norsk med en fjerdeplass.

Frode Estil og Roger Djubvik leverte også gode løp, med sjette- og sjuendeplass.

TO NORSKE ØVERST PÅ PALLEN: Eldar Rønning sikret seg en ny seier på 15 km klassisk, på en meget god norsk dag. Tor Arne Hetland (t.v) ble toer. Foto: Scanpix/Ap
TO NORSKE ØVERST PÅ PALLEN: Eldar Rønning sikret seg en ny seier på 15 km klassisk, på en meget god norsk dag. Tor Arne Hetland (t.v) ble toer. Foto: Scanpix/Ap Vis mer


Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Hele Norges coronakart