Rønning reddet uavgjort

Trine Rønning kom inn som innbytter og reddet uavgjort mot Canada. Tre minutter før slutt utliknet 20-åringen for Norge.

Det norske kvinnelandslaget lå under to ganger, og måtte for første gang nøye seg med uavgjort mot Canada. I de fem tidligere oppgjørene mellom de to landene har Norge vunnet.

Landslagssjef Åge Steen var ikke spesielt fornøyd med det som skjedde på Centennial Stadium i Toronto.

- Vi er ikke fornøyd med resultatet, men vi visste at Canada var langt bedre enn det de viste i 9-1-kampen på Hønefoss i fjor. Canada var aggressive og spilte med livet som innsats i dag, sa han, ifølge fotballforbundets internettsider.

Canada tok ledelsen på en dødball allerede etter åtte minutter, men Dagny Mellgren utlignet for Norge fire minutter før pause.

Etter avbrekket overtok Norge noe av banespillet, men likevel gikk Canada opp til 2-1 ved Charmaine Hooper. Trine Rønning kom inn som innbytter for Linda Ørmen i 2. omgang, og berget 2-2 med sin utligning fra skrått hold.

- Det ble en merkelig kamp som ble preget av dårlig underlag. Begge lagene slo mye langt, det var kolossalt varmt og mye vind. Slik kampforløpet ble, er det vi som skal være mest fornøyd med at vi klarte uavgjort, sa landslagssjef Åge Steen.

Brit Sandaune jubilerte mot Canada, da hun spilte sin 100. landskamp for Norge.

Norge møter USA til uoffisiell landskamp natt til fredag norsk tid. Deretter blir det en offisiell kamp mot amerikanerne søndag.

(NTB)

SUPERSUB: De norske jentene sleit mot Canada, men Trine Rønning fra Trondheims-Ørn reddet uavgjort.