Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rønning skylder på fotlengden til motstander

For tabben før Australias utlikning.

STORE FØTTER: Trine Rønning sier hun ble overrasket over fotlengden til Lisa de Vanna som snappet ballen og serverte ballen til Kyah Simon som utliknet bare sekunder etter at Norge tok ledelsen i skjebnekampen i VM. Norge tapte 1-2 og er slått ut i gruppespillet. Foto: Patrik Stollarz, AFP/Scanpix
STORE FØTTER: Trine Rønning sier hun ble overrasket over fotlengden til Lisa de Vanna som snappet ballen og serverte ballen til Kyah Simon som utliknet bare sekunder etter at Norge tok ledelsen i skjebnekampen i VM. Norge tapte 1-2 og er slått ut i gruppespillet. Foto: Patrik Stollarz, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trine Rønning var på kant med de berømte små marginene da Norge ble slått ut av fotball-VM. To ganger skilte et par centimeter mellom himmel og helvete.

- Jeg feilberegnet fotlengden til De Vanna. At en spiller på 1,50 skulle ha så lange føtter hadde jeg ikke regnet med, sa den ellers knallgode midtstopperen om øyeblikket da hun mistet ballen til Lisa De Vanna forut for Australias 1-1-mål.

Det var rett etter at Elise Thorsnes scoret målet som ville sendt Norge videre i VM om laget bare hadde fortsatt å holde tett bakover.

- Det var veldig artig i 30 sekunder. Det var absolutt en personlig feil av meg, men du går ikke feilfri gjennom en kamp, sa Rønning.

- Etterpå er det lett å si at jeg kunne sparket ballen til innkast eller corner, men det er i strid med min spillestil. Jeg ville gjort akkurat det samme en gang til.

I det 84. minutt sendte hun en frisparkkanon i motsatt kryss. Et par centimeter lavere, så ville ballen forsvunnet inn til et VM-mål for evigheten.

- Det var vel så mye, sa hun og holdt tommel og pekefinger nesten inntil hverandre.

Erfaring Trekket med å flytte ned Rønning til sin gamle plass i midtforsvaret var en suksess. Burde det vært gjort tidligere i VM, for å gi fireren mer rutine?

- Man kan tenke slik, men Maren (Mjelde) og Nora (Holstad Berge) har spilt veldig bra der. Det var kanskje ikke så mye erfaring i den bakre fireren før i dag. De har gjort det bra, men det er noe annet når man møter «the real thing».

Egentlig trives Rønning best som midtbanespiller.

- Men jeg sa til Eli at hun skulle bruke meg der hun trengte meg.

I første omgang så det stygt ut da Kyah Simon gikk inn i en hodeduell med albuen først og traff Rønning i tinningen. Australias tomålsscorer fikk ikke engang gult kort.

- Jeg var sinna på dommeren. Særlig da hun gjorde det en gang til etterpå, sa Rønning, som iallfall var glad for at Norge leverte sin desidert beste kamp i VM.

Gir seg ikke - Det var et steg i riktig retning, men det kom kanskje litt sent. Det er en del tunge hoder i garderoben nå, og mange med blikket ned. Men allerede i september er det EM-kvalifisering igjen. Om jeg blir med videre? Ja, er du gæren. Det er VM igjen om fire år. Da er jeg bare 33, sa veteranen etter sitt sjuende sluttspill.

- Nå pakker vi bagen og reiser hjem. Det blir ikke noe gravøl en gang, sa Rønning og utropte Tyskland til sin VM-favoritt.

- Jeg synes ikke Brasil er noe gode. Det er lite bevegelse og dårlig tempo. Den ene lille (Marta) gjorde hele forskjellen mot oss. Tyskland er et lag, og det er gøy å se på dem.

(NTB)