STERKEST: Kransjente Linda Junvald Ottosson sammen med vinner i herreklassen, Eldar Rønning fra Skogn IL.Foto: Karl Audun Fagerli/Flyktningerennet
STERKEST: Kransjente Linda Junvald Ottosson sammen med vinner i herreklassen, Eldar Rønning fra Skogn IL.Foto: Karl Audun Fagerli/FlyktningerennetVis mer

Rønning slo Northug i spurten etter 44 kilometer

Vant med en meter på VM-kongen i Flyktningerennet.

(Dagbladet): Etter hele 16 forsøk vant Eldar Rønning Flyktningerennet for første gang i karrieren i dag.

Petter Northug var manges favoritt på det 44 kilometer lange turrennet fra Lierne i Norge til Gäddede i Sverige før start, men til tross for at VM-kongen tok hjem fem av de åtte spurtprisene underveis, klarte han ikke å tukte Rønning mot slutten, skriver arrangøren i en pressemelding.

Ni løpere var samlet til den siste kilometeren gjensto, da Jerry Ahrlin brøt av en stav og mistet sin gode posisjon før innspurten.

Eldar Rønning dro hardt i den siste runden før mål, men på oppløpet kom Petter Northug som vanlig for fulle mugger.

Northugs innspurt holdt imidlertid ikke helt til mål denne gangen, for Rønning klamret seg til ledelsen, og vant til slutt med en meter på Norges største skistjerne.

Niklas Dyrhaug overrasket med en sterk tredjeplass foran beste svenske, Anders Sødergren.

I dameklassen kunne ingen true Hennings Marte Elden, som tok alle tre spurtprisene, og i mål var over 9 minutter foran verdensmester Ida Ingemarsdoter fra Åsarne.

Over 2100 deltagere på de to dagene er rekorddeltagelse i Flyktningerennet.