Rønning vant femmila i Holmenkollen

- Det største jeg har gjort, sier han etter spurtseier mot Cologna.

KRAFTANSTRENGELSER I KØ: Forrige helg gikk han Vasaloppet. I dag gikk vant Eldar Rønning femmila i Holmenkollen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KRAFTANSTRENGELSER I KØ: Forrige helg gikk han Vasaloppet. I dag gikk vant Eldar Rønning femmila i Holmenkollen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige søndag kjempet Eldar Rønning om en topplassering i Vasaloppet. Man skulle tro at det ikke var noen ideell oppladning til den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen mindre enn ei uke seinere, men 29-åringen fra Skogn hadde likevel krefter i massevis til å ta sin første seier i fjorårets VM-anlegg.

- Det er stort. En drøm går i oppfyllelse. Femmila i Kollen og OL er det største, sier en strålende fornøyd Rønning til NRK.

- Det er den største verdenscupseieren, og siden jeg ikke har individuelt gull fra mesterskap, er det kanskje det største jeg har gjort.

Over i diagonal På bløtt, sugende og skittent føre under stekende påskesol i Nordmarka satte Rønning inn et aldri så lite rykk i «Hellner-bakken» opp til skistadion og fikk ei lita luke til konkurrentene. Maksim Vylegsjanin og Dario Cologna tok opp jakten, men bare den sveitsiske sammenlagtvinneren av verdenscupen maktet å få kontakt med Rønning i hesteskoen der Petter Northug avgjorde til tre VM gull i fjor.

Cologna virket sterkest på første del av oppløpet, men det var så tungt føre at Rønning at profitterte på å gå over i diagonalgang i stedet for staking. Sveitseren så seg også nødt til å slå om, men hadde ikke de samme friske frasparkene som nordmannen, som stupte over mål til det han mener er hans største seier i en innholdsrik skikarriere. - Det var sugesnø på oppløpet. Jeg tror ingen har gått diagonalgang og tatt spurten her tidligere. Jeg bare peiset på. Og kjente jeg kom forbi ham, og det var bare å stupe i mål, sier Rønning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer