Rønning vil stenge Kollen-brølet ute

- Det er et vanvittig trykk.

GULL I BLIKKET: Både Eldar Rønning (t.v.) og Martin Johnsrud Sundby har tro på medalje i dagens 15-kilometer klassisk.Foto: Lise Åserud / Scanpix
GULL I BLIKKET: Både Eldar Rønning (t.v.) og Martin Johnsrud Sundby har tro på medalje i dagens 15-kilometer klassisk.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Følg 15-kilometeren i langrennstudio kl. 13!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I dag går Eldar Rønning sin første VM-øvelse i Holmenkollen, men på treningsturer i marka har han allerede fått med seg lydnivået rundt løypene.

Etter sprinten mente flere av de norske jentene at de var helt uforberedt på trøkket fra publikum. Rønning mener det er viktig å kunne stenge lyden litt ute.

- Jeg merket det i går da jeg var ute og gikk langtur inn til Frognerseteren - det er et vanvittig trykk, og du får litt frysninger av det, sier han til Dagbladet.

- Jeg tror det blir viktig å ikke ta det inn helt, for da kan du fort dette ut litt. Det er både og med så mye folk, men syns du at dette er helt «å fytterakkern», da kan du fort miste litt fokus på å trøkke til, sier Rønning.

Ikke full kontroll
Rønning sto over fellesstarten med skibytte for å være ett hundre prosent forberedt til 15-kilometeren i dag. Likevel tør han ikke være sikker på at han har valgt den rette oppskriften.

- Du blir jo aldri helt sikker på at det er et riktig valg. Det føles bra, men man vet aldri før man har konkurrert, sier Rønning.

- Jeg føler kanskje ikke at jeg har full kontroll, men jeg merker at jeg blir piggere for hver dag som går. I Drammen var det veldig tungt, men de siste hardøktene har gått bra og fort. Man får aldri svar før man konkurrerer, jeg er spent. Etter planen skal det være en toppdag i morgen, men kroppen min er ikke noen maskin, sier han.

Martin Johnsrud Sundby mener minst 15 løpere kan ta gull i dag, det tror Eldar Rønning også.

- Det er veldig mange. Sundby nevnte mange av dem, men ikke Aleksej Poltaranin fra Kasakhstan som vant i Davos. Det er utrolig bra at det er mange nasjoner som er med og kjemper. Herrelangrenn er utrolig jevnt for tida, og det er bra at det ikke bare er Norge og Sverige, mener Rønning, som er spent på hva det har betydd for Lukas Bauer og Axel Teichmann å stå over fellesstarten.

Trygg på smøretreff
Også skiene blir viktig på dagens øvelse.

Det fikk svenskene merke under klassiskdelen søndag, da det var full glidstopp for Marcus Hellner og Daniel Rickardsson.

- Det er en veldig trygghet å ta med seg at smørerne har truffet så bra. Det har sett ut som om vi har et overtak på de andre nasjonene hittil, men vi får se, sier Eldar Rønning til Dagbladet.

- Jeg håper for Rickardsson sin del at han ikke har like dårlige ski som han hadde på søndag, sier han.