<strong>SKUFFET:</strong> Eldar Rønning er vraket fra landslaget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
SKUFFET: Eldar Rønning er vraket fra landslaget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer

Rønning vraket fra landslaget: - Jeg er skuffet og forundret

Rønning trodde det var rom for en mislykket sesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag sprakk TV 2 nyheten om at Eldar Rønning er vraket fra neste års landslagstropp. Til Dagbladet forteller 32-åringen at han ikke forstår avgjørelsen.

 - Jeg er veldig skuffet over at jeg blir vraket. Jeg er også forundret. Jeg trodde de hadde mer tillit til meg, sier Rønning til Dagbladet.

Satt ut av sykdom Rønning hadde en god oppkjøring til forrige sesong, men i november pådro han seg sykdom som spolerte mulighetene hans til å levere gode prestasjoner i langrennsporet.

Derfor trodde Rønning at landslagsledelsen ville finne en plass til han, ettersom det var en naturlig forklaring bak de svake resultatene.

- Alt fungerte bra helt til jeg ble plaget av et virus i november. Etter det har det vært opp og ned. Jeg trodde det var rom for å ha en dårlig sesong da det skyldtes sykdom, men det var det tydeligvis ikke, sier Rønning.

Klassiskeksperten, med seks VM-medaljer hittil i karrieren, mener fortsatt at han er god nok til å hevde seg i verdenscupen.

- Jeg er jo veldig optimistisk og har veldig stor tro på meg selv. Jeg tror jeg kan vinne verdenscuprenn neste sesong i klassisk. Utfordringen er at jeg må ta det rolig i opptreningen, som legen min gitt beskjed om. Det blir en prøvelse å ikke starte for hardt nå som jeg er så revansjesugen.

Om framtida Hva framtida bringe er Rønning imidlertid usikker på. Han bor i Trondheim, og er glad for at han der er omgitt av flere av verdens beste skiløpere. På den måten er han sikret en god treningshverdag.

Han har tidligere gått langløp for Team United Bakeries, som holder til i samme by, og Rønning utelukker ikke et samarbeid med privatlaget.

- Jeg har pratet med dem. Det er noen av mine beste kompiser som er på laget. Jeg håper at det kan bli et samarbeid der, men jeg er åpen for alt mulig. Team United Bakeries er et langløpslag, så det er vanskelig å si.

- Jeg kan tenke meg å gå langløp, men det er verdenscup jeg har gått de siste årene. Jeg har ikke lyst til å gi meg med det enda. Det er usikkert om Team United Bakeries vil ha inn en løper som ønsker litt i pose og sekk, som meg. Samtidig kan det være bra for dem, tror Rønning.

Samtidig understreker 32-åringen at motivasjonen er stor for å gå løs på en ny sesong og at han vil vise at landslagsledelsen har tatt feil.

- Jeg har på ingen som helst måte tenkt å legge opp, men nå må jeg gjrøe om planene. Dette blir en veldig ny situasjon for meg. Jobben som må gjøres er akkurat den samme, så nå må jeg ta enda mer ansvar for egen trening. Det er gratis og noe jeg kan gjøre selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer