Rønning vraket på sprintlaget til OL

Kvartett tatt ut i dag.

(Dagbladet.no): Tor Arne Hetland var selvskreven, det samme gjaldt nok Johann Kjølstad og Trond Iversen. Begge har notert gode plasseringer i v-cupsprinter denne sesongen.

Den siste plassen sto trolig mellom Ola Vigen Hattestad og Eldar Rønning. I dag kom beskjeden, Hattestad fikk plass på OL-laget i fristil sprint.

Rønning ble nummer fem på sprinten i Estland i går, og regnet med å få en plass i dag.

- Høyere maksfart

Sprintlandslagets trener Ulf Morten Aune sier Rønning gikk et godt renn i Canada, men han overbeviste ikke i Nove Mesto 30. januar.

- Jeg mener disse fire som er tatt ut nå har høyere maksfart enn Eldar. Hans sjanse kan dessuten komme på andre distanser enn sprint, sier Aune til Dagbladet.no.

Neste sjanse for Rønning og andre langrennsløpere kommer 21. januar. Midt i NM på Kongsberg slipper skiledelsen nye OL-navn.

Aune sier det var aktuelt å vente med å ta ut sprintlaget til etter NM. I stedet valgte han å utløse spenningen nå, slik at de som er tatt ut kan forberede seg optimalt.

Går for gull

TETT I ESTLAND: Eldar Rønning (i midten) noterte en femteplass i klassisk sprint i Otepää i går. Foto: Scanpix
TETT I ESTLAND: Eldar Rønning (i midten) noterte en femteplass i klassisk sprint i Otepää i går. Foto: Scanpix Vis mer

- Nå får vi ro, og kommer til å legge inn en del tøffe treninger. Målsetningen er å vinne gull, og da må vi ha klaff. Vi skal bruke tida godt fram til 22. februar, da sprinten går.

Fra 29. januar vil sprinterne være samlet i Davos, som ligger på samme høyde som OL-løypene i Italia.

Med dagens OL-uttak har lista over deltakere Norge sender til Torino vokst til 30 navn.

Dagens OL-uttak: Tor Arne Hetland, Johann Kjølstad, Trond Iversen og Ola Vigen Hattestad.