Rønning vraket på sprintlaget til OL

Kvartett tatt ut i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tor Arne Hetland var selvskreven, det samme gjaldt nok Johann Kjølstad og Trond Iversen. Begge har notert gode plasseringer i v-cupsprinter denne sesongen.

Den siste plassen sto trolig mellom Ola Vigen Hattestad og Eldar Rønning. I dag kom beskjeden, Hattestad fikk plass på OL-laget i fristil sprint.Rønning ble nummer fem på sprinten i Estland i går, og regnet med å få en plass i dag.

- Høyere maksfart

Sprintlandslagets trener Ulf Morten Aune sier Rønning gikk et godt renn i Canada, men han overbeviste ikke i Nove Mesto 30. januar.

- Jeg mener disse fire som er tatt ut nå har høyere maksfart enn Eldar. Hans sjanse kan dessuten komme på andre distanser enn sprint, sier Aune til Dagbladet.no.

Neste sjanse for Rønning og andre langrennsløpere kommer 21. januar. Midt i NM på Kongsberg slipper skiledelsen nye OL-navn.

Aune sier det var aktuelt å vente med å ta ut sprintlaget til etter NM. I stedet valgte han å utløse spenningen nå, slik at de som er tatt ut kan forberede seg optimalt.

Går for gull

- Nå får vi ro, og kommer til å legge inn en del tøffe treninger. Målsetningen er å vinne gull, og da må vi ha klaff. Vi skal bruke tida godt fram til 22. februar, da sprinten går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer