Rønningen: - Drit dårlig

Keepertabbe ga Molde årets første hjemmeseier.

(Dagbladet.no): Molde - HamKam 2-0

Bunnlaget HamKam hadde ikke vunnet borte i år, mens vertene Molde var det eneste laget i tippeligaen som ikke hadde hjemmeseier.

Det var ikke akkurat duket for et spennende oppgjør på Aker Stadion.

Det virket heller en som virket dømt til utspille seg som en typisk uavgjortkamp ingen ville huske etter at dommeren blåste sluttsignalet.

Men en uvanlig slepphendt HamKam- keeper sørget for at Molde tok sin første hjemmeseier i tippeligaen siden 24. september 2006.

Ivar Rønningen forærte Molde det første målet da han bommet i nedplukkingen av et enkelt innlegg. Diouf hadde hatt tid til å takke og bukke før han satt ballen inn i det tomme målet.

- Det var drit dårlig. Jeg bommet på utboksingen, oppsummerte HamKam- keeperen egen innsats ved baklengsmålet til TV2 etter kampen.   

I det 74. minutt byttet målscorer Mame Biram Diouf ut til stående applaus. Innbytter José Mota satte punktum og 2-0, da han scorte på sin første involvering i kampen.

Triggerhappy dommer
Før det hadde gått et kvarter av kampen hadde både Marius Gullerud og Tom Kristoffersen kommet i dommer Ken Henry Johsens bok.

ENDELIG HJEMMESEIER:
Molde tok sin første seier i tippeligaen siden september 2006. FOTO: SVEIN OVE EKORNSVÅG/ SCANPIX
ENDELIG HJEMMESEIER: Molde tok sin første seier i tippeligaen siden september 2006. FOTO: SVEIN OVE EKORNSVÅG/ SCANPIX Vis mer

Gulleruds nedsabling av Moldes Rindarøy virket grei, mens Kristoffersen gule kort for en tackling av Daniel Berg Hestad virket litt strengt dømt av en triggerhappy dommer på Aker Stadion.

God Hoseth

Magne Hoseth er en intelligent fotballspiller. Det beviste han da han i det 19. minutt plasserte seg i god posisjon i bakrommet, og fikk den i beina etter den storreiste spissen Diouf vant en hodeduell. Hoseth vendte av en mann og plasserte ballen hardt og lavt mot HamKam- målet.

Ivar Rønningen måtte gi retur, og Rune Ertsås satte ballen pent over HamKam-keeperen. Dessverre hadde han fordelen av å være foran forsvarsspillerne da skuddet kom, og ble korrekt avblåst for offside.

Minutter senere var Hoseth frampå igjen, og spilte ballen i beina på Mame Biram Diouf, som ble tacklet. Hjemmefansen ropte på straffe, men fikk ikke annet enn corner.

Slepphendt keeper
Etter 25 minutter var senegaleseren frampå og satte ballen enkelt i åpent mål, etter at en vanligvis sikker Ivar Rønningen klarte å fomle til et innlegg som var merket keepermat.

Fem minutter senere måtte Rønningen igjen gi retur på et hardt Hoseth-skudd. Men denne klarte Kamma-keeperen å plukke ballen foran beina til Moldes Rune Ertsås.

HamKam skapte fint lite mot et Molde lag som underholdt hjemmefansen med godt angrepsspill i første omgang.

Rønningen: - Drit dårlig

Afrikanske bytter
Oluwasegun Abiodun og Olivier Karekezi ble satt inn før det var spilt et sekund av andre omgang, for å piffe opp et tamt HamKam angrep. Det virket som om hedmarkingene våknet opp etter disse byttene, og særlig Karekezi var frisk.

Oluwasegun Abiodun fikk nesten smelt inn ballen på blankt mål, etter kriging i feltet av Ringberg, men ble blokkert i siste liten.

Minutter senere bommet Marius Gullerud fra en gyllen posisjon. Samspillet mellom Karekezi og Ringberg sørget for at midtbanespilleren kunne pustet lit i HamKam- laget, men satte ballen i nettveggen, istedemfor i nettet.

På dette tidspunktet bølget kampen mellom to lag som hadde bestemt seg for å satse offensivt. Hoseth ble spilt igjennom av Daniel Berg Hestad og skøyt i tverrliggeren fra sju-åtte meter.

Ivar Rønningen ga Molde-spilleren Rune Ertsås en skyllebøtte etter at spissen forsøkte å filme seg til straffe. Dommeren benyttet anledningen til å gi fra seg to nye kort.

Innbytter avgjorde
Mame Biram Diouf hadde gjort jobben som spisse og byttet ut til velfortjent applaus. Innbytteren José Mota benyttet anledningen til å sikre Molde sin første seier på hjemmebane.

Med en av sine første ballberøringer, spilte brasilianeren vegg med Berg Hestad, trikset ballen forbi Arnar Førsund, og satte ballen sikkert i mål.

- Vi er bunnsolide og skaper mye offensivt, men vi burde scoret flere mål på sjansene, sa Magne Hoseth.

I det 80. minutt, måtte Rønningen gi retur på et nytt Hoseth-skudd, men snappet ballen foran Pape Diouf.

Fem minutter senere skøyt Mattias Möstrøm fra utenfor seksten. Mot normalen holdt denne gangen HamKam-keeperen ballen fast i klypene.

- Vi er ikke gode nok offensivt, og tar feil valg, samtidig som pasningene ikke sitter. Da er det fortjent at vi taper, sa Arne Erlandsen etter kampen.

Selv om Hamar-laget fortsatt holder sisteplassen på tabellen, men Erlandsen at laget har mer å gå på utover høstsesongen.

Stem på folkebørsen:

KORTSPILL: Dommer Ken Henry Johnsen delte ut mange kort i en kamp som ikke var preget av stygt spill.