Rønningen: - Har ikke gjort dårlig arbeid

- Men konsulentenes rapport er grundigere.

(Dagbladet.no): - Jo høyere tallene blir, jo tyngre blir det å få disse gjennom, sier Petter Rønningen.

Tromsø 2018s administrerende direktør innser etter dagens presentasjon i regjeringskvartalet at organisasjonen hans har en stor jobb foran seg.

Regjeringens innleide konsulenter gjorde nemlig OL-veien mye brattere da de i dag viste at et OL i Tromsø trolig vil koste regjeringen 19,1 milliarder kroner, et netto statlig tilskudd på det dobbelte av det Tromsø 2018 selv har beregnet.

Men tross det store avviket, vil ikke Rønningen gå med på at Tromsø 2018 har gjort slett arbeid i sine regnestykker.

- Jeg tror ikke vi har gjort dårlig arbeid, men det er klart dette er grundigere og mer nøye. Og jeg synes det er flott at vi nå har et bra totalbilde av kostnadene, og at dette ikke kommer i drypp, sier direktøren.

- Men betyr dette at Tromsøs 2018 gjorde sine beregninger på feil premisser?


- Det har jeg absolutt ikke følelsen av, men vi må gå inn i det. Jeg tror premissene var riktige, men kanskje ikke uttømmende, sier Rønningen, og peker blant annet på at konsulentselskapene har tatt høyde for konjunkturutviklingen og justeringer av reallønn i sine tall.

Tromsø 2018 la selv 2007-tall til grunn, og bare dette medførte blant annet et skille på drøye to milliarder i de to anslagene.

OPP TIL IDRETTEN: Direktør i Tromsø 2018, Petter Rønningen (bak Trond Giske), mener det nå er opp til idrettsstyret å vurdere den nye kostnadsrapporten. Men han vil ikke gå med på at organisasjonen selv har feilvurdert kostnadene. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
OPP TIL IDRETTEN: Direktør i Tromsø 2018, Petter Rønningen (bak Trond Giske), mener det nå er opp til idrettsstyret å vurdere den nye kostnadsrapporten. Men han vil ikke gå med på at organisasjonen selv har feilvurdert kostnadene. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

- Mitt hovedinntrykk er at det nå er et grundig arbeid som er lagt fram, sier Rønningen, som ikke ville felle noen enedlig dom over Tromsøs OL-sjanser.

- Det må være riktig å la idretten få vurdere dette nå. Jeg vil ikke gi synspunkter som kan gi føringer, sier OL-direktøren.

Men Petter Rønningen innser selvfølgelig at den labre stemningen i folket til et OL ikke blir løftet av dagens presentasjon.

- «Lunkenheten» har jo ikke blitt mindre som resultat av at tallene har blitt høyere, sier han.

- Men man kan jo spørre seg: Hvis ikke en av verdens rikeste nasjoner som Norge kunne stå som OL-arrangør, vet jeg ikke om vi har noen grunn til å forvente at andre skal gjøre det heller.

Rønningen: - Har ikke gjort dårlig arbeid