Ronny Aasland har holdt munn i fem år - derfor er raseriet hans til å forstå

Fotballtinget på Ullevaal Stadion har fått noe å snakke om. Det kan få konsekvenser under søndagens valg av nytt NFF-styre.

LANGER UT:  Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund, har kommet med krass kritikk av flere kolleger. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
LANGER UT: Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund, har kommet med krass kritikk av flere kolleger. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les hele e-posten her.

RONNY AASLANDS DREPENDE e-post til NFFs visepresident Bjarne Berntsen, tidligere visepresident Einar Schultz og tidligere assisterende generalsekretær Stig Ove Sandnes, om du kjenner historien og NFF-direktørens absolutte krav til lojalitet og god forretningsmoral, var en bombe nødt til å smelle.

VGs KRITISKE GJENNOMGANG av lønninger og pengebruken i Norges Fotballforbund - spørsmål som både er viktige, riktige, for ikke å snakke om at det er godt stoff i forkant av et fotballting - har åpnet et vepsebol på toppen av norsk fotball. Ronny Aaslands skriftlige henrettelse av tre betydelige aktører er det mest drepende stikket av dem alle.

Ikke bare på grunn av ordlyden, men på grunn av avsenderen.

Fordi konsensus i Fotball-Norge er, at om det finnes en hedersmann på Ullevaal Stadion, så er det Ronny Aasland.

Jeg tror til og med Berntsen, Schultz og Sandnes deler det synet.

HELT SIDEN NFF/NTF solgte TV-rettighetene til betalingskanalen CMore tilbake i 2011, der Bjarne Berntsen og Enar Schultz var to av de sentrale aktørene, har Ronny Aasland vært opprørt over deler av NFF/NTF-systemets forretningsmoral. At det senere skulle vise seg at en håndfull sentrale aktører førte sine egne medlemmer i Norsk Toppfotball bak lyset gjennom å unnlate å forankre det kontroversielle salget i sin egen organisasjon, for deretter å fortelle fotballpresident Yngve Hallén at det var nettopp det — godt forankret — var en handling Aasland aldri har klart å fordøye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.