Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny blir hjemme

Seint i går kveld ble det klart at Ronny Johnsen ikke blir med landslaget til Albania i dag. Smertene i kneet er så store at United-stopperen ikke kan spille kampen lørdag. Johnsen tok avgjørelsen sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ronny melder forfall, bekreftet landslagslege Tor Einar Andersen til Dagbladet like før klokka 23.

Det betyr at Johnsen starter fotballferien, mens landslagsgutta setter seg på flyet til Tirana rundt klokka 09 i dag.

I går jogget Ronny lett under treninga på Ullevaal. Men det lot seg ikke skjule at løpesteget er sterkt redusert på grunn av betennelse i begge knær.

Bestemte sjøl

- Smertene er for store. Det ble avgjørende, sier Andersen, som opplever det som helt marginalt om Johnsen kunne gjennomført kampen lørdag. Derfor overlot han siste ordet til spilleren. Som sa nei.

Landslagstrener Nils Johan Semb hentet Trond Andersen inn i troppen da Øyvind Leonhardsen takket av like etter Georgia-kampen søndag.

Aktiv sommer

For Ronny går nå sommeren med til aktiv ferie i et fire-seks ukers treningsprogram, som skal gjøre ham klar til fotball et stykke ut i august. Det er i alle fall håpet.

- Han skal ikke opereres nå. Man skal likevel være klar over at treningsopplegget ikke er en garanti for at Ronny blir bra.

- Men han er innstilt på å bli frisk, sier Tor Einar Andersen.

  • Johnsens forfall betyr at han står over sin fjerde landskamp på rad. Norge starter med Erik Hoftun og Tore Pedersen.