Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF slo LSK:

Ronny Deila: - Denne stoltheten blir det poeng av

Roser nøkkelspillere.

FEIRING: Vålerenga trener Ronny Deila og Amin Mimoun Nouri var tydelig fornøyd etter seieren Åråsen.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FEIRING: Vålerenga trener Ronny Deila og Amin Mimoun Nouri var tydelig fornøyd etter seieren Åråsen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet): VIF og Ronny Deila kan smile bredt etter tre poeng mot erkerival Lillestrøm på Åråsen.

Laget står med tre seire på rad i Eliteserien - uten å slippe inn mål.

- Jeg synes det er moro om dagen, sier Deila til Dagbladet og smiler.

- Dette laget skal bli topp tre. Neste sesong skal vi kjempe om medalje. Dette laget var i nedrykksstriden for to år siden. Det er ikke bare å komme inn og hente resultater selv om du heter Ronny Deila. Du må skape en kultur. Du må få det beste ut av spillerne. Vi må få en vinnerkultur der det er en vane et vi vinner, sier VIF-sjefen.

- Du har to seire mot LSK denne sesongen. Betyr det noe for deg?

- Jeg hater å tape lokaloppgjør. Jeg tapte en kamp mot Rangers (med Celtic), det var grusomt. Jeg tapte mot Lillestrøm her i fjor. Det er de to eneste jeg har tapt i hele mitt liv. Det er alltid viktig å vinne disse kampene, sier VIF-treneren.

Enorm kamp

Vålerengas Mohammed Abu (26) var banens store gigant i går kveld. Midtbanespilleren var suveren i pasningsspillet og jobbet hardt fra start til slutt.

Mannen fra Ghana får ros av sjefen.

- Han viser klasse og åpner opp banen for oss. Han og Daniel Fredheim Holm er gode sammen. Med to så gode sentralt på midtbanen, må vi få til mer framover. Vi har fått inn noen etablerte spillere som styrer de unge. Det er helt avgjørende for min spillestil med noen som åpner med pasninger, sier Deila.

- Stolthet

LSKs Arnór Smárason fikk gult kort for en stygg takling på nettopp Abu i går. Da hadde VIF-spilleren styrt kampen som banens ener.

- Det burde kanskje vært rødt kort, men dommerne klarte seg bra. Jeg liker at det smeller litt. Det er altfor mange frispark i norsk fotball. Det skal være tøft. Det er det som er så bra med disse kampene. Det er trøkk og vi trenger sånne oppgjør i norsk fotball, sier Deila.

- Hvorfor står VIF med tre strake seire?

- Vi har et godt kollektiv og en midtbanetrio som holder mer i kula. Vi veit hvordan vi skal forsvare oss. Det er en jevn kamp og vi hadde en god keeper i Adam (Kwarasey). Han har vært klasse. Nå har vi marginer med oss og det må vi jobbe hardt for videre, sier Deila.

Han fortsetter:

- For tre kamper siden var alt krise. Det er fortsatt mye å gå på. Vi må skape mer framover. Vi forsvarer oss godt, men det er mye å gå på. Vi har gode, sultne spillere på benken. Vi slåss til siste slutt. Vi har stolthet. Denne stoltheten blir det poeng av, sier Deila.

VIF er nummer seks på tabellen. Bare ett poeng skiller til Molde på 4. plass.

Lillestrøm – Vålerenga 0-1 (0-1)

10.409 tilskuere

Mål: 0-1 Bård Finne (33).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Bård Finne, Jonatan Tollås Nation, Daniel Fredheim Holm, Amin Nouri, Vålerenga, Arnór Smárason, Frode Kippe, Lillestrøm.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-1-1): Marko Maric – Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen – Erling Knudtzon (Aleksander Melgalvis fra 77.), Ifeanyi Mathew, Daniel Pedersen, Erik Brenden (Gary Martin fra 87.) – Arnór Smárason – Thomas Lehne Olsen.

Vålerenga (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Ivan Näsberg – Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abu – Chidera Ejuke (Enar Jääger fra 87.), Erik Israelsson, Bård Finne (Felix Myhre fra 78.) – Sam Johnson (Aron Dønnum fra 62.).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!