FÅR GJENNOMGÅ:  The Sun har funnet fra gamle bilder av Strømsgodset-trener Ronny Deila. Foto: NTB Scanpix / faksimile: The Sun
FÅR GJENNOMGÅ: The Sun har funnet fra gamle bilder av Strømsgodset-trener Ronny Deila. Foto: NTB Scanpix / faksimile: The SunVis mer

Ronny Deila blir framstilt som en «frekk gutt» i skotsk media

Gammelt stunt blir dratt opp.

(Dagbladet): Mye tyder på at Ronny Deila blir ny manager i Celtic.  Strømsgodset-treneren ble i dag linket til den skotske klubben, men ville ikke uttale seg om overgangen før dagens cupkamp mot Tromsdalen, sier han til VG.

At en norsk trener skal til de britiske øyer, har selvfølgelig skapt furore i britiske tabloider. Den største av de alle, The Sun, har i dag gravd fram et bilde av Deila fra 24.oktober 2009.

Strippet Strømsgodset hadde nettopp sikret plassen i Tippeligaen, og Deila valgte å feire med å strippe ned til underbuksa foran et fullsatt Marienlyst.

Tidligere i sesongen lovet treneren at han ville kaste klærne på stadion om Godset berget kontrakten i Tippeligaen, og var ikke sein å be da det skjedde. 

Men underbuksa ble værende på, selv om Deila dro den lovlig langt opp mellom rumpeballene:

- Det hadde ikke tatt seg særlig godt ut med alle niåringene jeg trener på tribunen, sa Godset-treneren til Dagbladet.

- Gjør det igjen
Den skotske avisa beskriver 38-åringen på denne måten:

«Ronny Deila liker å kle av seg - og kan godt finne på å gjøre det som den neste Celtic-manageren.»

Etter seieren i 2009 sa en begeistret Deila:

- Vi hadde halvparten, eller kanskje bare en tredjedel, av budsjettet til de store klubbene.

Den lovende manageren har transformert laget fra å være dumpekandidat, til å bli mestere etter at han tok over i 2008. Det til tross for at han har arbeidet innenfor strenge økonomiske rammer.