OMSIDER KLAR: Etter et par dager med hektisk spekulering er Ronny Deila nå presentert som ny Celtic-manager. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OMSIDER KLAR: Etter et par dager med hektisk spekulering er Ronny Deila nå presentert som ny Celtic-manager. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Ronny Deila er bekreftet som ny Celtic-manager

- Det er en stor ære.

GLASGOW/OSLO (Dagbladet): Så er det da bekreftet det alle har ventet på - Ronny Deila er bekreftet som ny Celtic-manager.

Det ble klart i formiddagstimene fredag etter at klubben slapp nyheten på sin offisielle Twitter-konto. Han er i utgangspunktet ansatt på en 12 måneders kontrakt.

- Det er en stor ære å bli ansatt som ny Celtic-manager, en av verdens virkelig store fotballklubber og en klubb jeg har enorm respekt for. Jeg vil ta vare på denne muligheten og gi alt jeg kan for å oppnå suksess for Celtic og klubbens fantastiske supportere, sier Deila til klubbens offisielle hjemmesider.

- Resultater og trofeer Deilas varemerke i Strømsgodset ble etterhvert underholdende angrepsfotball. Det akter han å ta med seg til Skottland.

- Jeg vet hva jeg vil gjøre for Celtic og for supporterene, og det er det beste av alt. Supporterne fortjener ikke noe mindre. Jeg vil levere den spennende og underholdende angrepsfotball fra øverste hylle, og at spillerne gir alt hver gang de entrer banen. Jeg vil selvsagt også skaffe de best tenklige resultatene og trofeer.

Neil Lennon tok over klubben i 2010, og siden den gang har det vært mye gull og grønne skoger på Celtic Park. Det er noe Deila akter å bygge videre på.

- Celtic har hatt mye suksess de seneste årene takket være Neil (Lennon) og hans team, og jeg vil bygge videre på arbeidet de har gjort. Jeg kan ikke vente med å starte på denne reisen.

- Høyt aktet Spekulasjonene startet på onsdag i forkant av cupkampen mot Tromsdalen (som Godset forøvrig tapte), og torsdag kveld satte 38-åringen seg på et fly over Nordsjøen for å gjøre ferdig forhandlingene om kompensasjon og personlige betingelser.

Der ble han avbildet sammen med Celtic-direktør Peter Lawwell i nærheten av sistnevntes hus.

- Med tanke på at han er så høyt aktet over hele Europa, var Ronny en av de første kandidatene vi tenkte på som manager. Etter å ha diskutert muligheten grundig med ham, er vi overbevist om at han har talentet og vinnerviljen som kreves for å levere veldig positive resultater for klubben og supporterne våre, sier Celtic-direktør Peter Lawwell.

Styreleder Ian Bankier er også meget fornøyd med å ha sikret nordmannens signatur.

- Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss Ronny som Celtic-manager. Han er en høyt respektert person, og en mann vi er sikre på at vil bringe stor suksess til Celtic. Han er en framtidsrettet trener og manager med en progressiv tilnærming. Celtic-styret vil støtte Ronny på alle mulige måter, og vi ser fram til å jobbe med ham, sier Bankier.

Det ble også i dag klart at Deila i utgangspunktet var tiltenkt rollen som assistent, men at han rykket fram i køen da Roy Keane takket nei til sjefsjobben. Det bekreftet tidligere Celtic-manager Neil Lennon til irske Independent.