Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronny Deila er førstevalget til de svenske seriemesterne

Malmö søker en erstatter.

ATTRAKTIV: Strømsgodset-treneren, som har vært sjef i Drammen de siste seks årene, ledet laget til sin første ligatittel siden 1970, og har fått mye skryt for implementeringen av sin fotballfilosofi. Men nå ser det ut til at han forlater gamlelandet. I alle fall om vi skal tro de svenske avisene Expressen og Sydsvenskan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ATTRAKTIV: Strømsgodset-treneren, som har vært sjef i Drammen de siste seks årene, ledet laget til sin første ligatittel siden 1970, og har fått mye skryt for implementeringen av sin fotballfilosofi. Men nå ser det ut til at han forlater gamlelandet. I alle fall om vi skal tro de svenske avisene Expressen og Sydsvenskan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Det mangler ikke på ledige trenerjobber i verken Sverige eller Norge om dagen.

Ole Gunnar Solskjær forlot Molde på torsdag, og i Sverige har fortsatt ikke de regjerende mesterne i Malmö funnet noen erstatter for Rikard Norling etter han sa ja til å ta over Brann.

De siste meldingene fra den andre siden av grensa sier at Malmö skal ha bestemt seg for at Ronny Deila er deres mann.

Førstevalg Strømsgodset-treneren, som har vært sjef i Drammen de siste seks årene, ledet laget til sin første ligatittel siden 1970, og har fått mye skryt for implementeringen av sin fotballfilosofi.

Men nå kan det se ut til at han forlater gamlelandet. I alle fall om vi skal tro de svenske avisene Expressen og Sydsvenskan.

De skriver at Deila er klubbens førstevalg, og at denne avgjørelsen ble tatt på et styremøte i går kveld.

Ifølge Drammens Tidende var ingen i Strømsgodset-ledelsen villige til å avkrefte ryktene i går kveld.

Ikke Molde Deila skal også ha blitt nevnt i forbindelse med den ledige trenerjobben i Molde, men dette kan bli vanskeligere for 38-åringen.

Drammens Tidendes Godset-journalist, Magne Nilsen, skrev på sin Twitter-konto at det står i Deilas kontrakt at han ikke kan gå til en annen Tippeliga-klubb så lenge han er under kontrakt.

Deila har en kontrakt som knytter ham til Drammens-klubben til 2015, og dersom de svenske seriemesterne ønsker å sikre seg hans tjenester, må de ut med en kompensasjon.