Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny Deila ferdig i Celtic etter sesongen

- Ærlig nok til å innrømme det har vært skuffelser.

SLUTTER: Ronny Deila gir seg i skotske Celtic etter sesongen. Foto: NTB Scanpix
SLUTTER: Ronny Deila gir seg i skotske Celtic etter sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ronny Deila forlater Celtic etter sesongen, melder klubben på sine hjemmesider.

Nordmannen har vært under press etter skuffende resultater i Champions League-kvalik spesielt, og etter nederlaget for Rangers i cupen i helga ble presset for tungt å bære.

- Ronny Deila har bestemt seg for å forlate Celtic etter sesongen. Ronny ledet Celtic til liga- og cupdobbel forrige sesong, og sikter for tiden mot klubbens femte strake ligatittel, skriver klubben.

Deila har hatt en rullerende ettårskontrakt, som kan avsluttes av begge parter. Det har Deila nå valgt å gjøre.

- Det er avgjørende at klubben kommer først, og i stedet for at jeg er i fokus, håper jeg nå laget og klubben kan være det når vi nå går inn i den viktige avslutningen på sesongen, sier Deila.

- Det var et privilegium å bli utnevnt til manager for Celtic, en så fantastisk klubb, og jeg har elsket tiden min her. Jeg vil aldri glemme velkomsten jeg fikk på Celtic Park for nesten to år siden fra så mange fans. Da jeg kom til Celtic visste jeg jeg sluttet meg til en av verdens beste klubber, sier nordmannen.

- Hatt noe suksess Styreformann Ian Bankier takker Ronny for jobben, og ønsker ham som seg hør og bør lykke til videre i karrieren.

- Ronny er en fin mann med sterke verdier, han har integritet og er ærlig. Han har hatt noe suksess vi har satt pris på, og jeg vet at supporterne vil støtte Ronny og spillerne mens han jobber for å sikre en ligatittel nummer to, sier Bankier.

- Vi er alle Celtic-fans og vet fotball kan gi oss skuffelser, men jeg vet at Ronny er en mann som har gitt klubben sitt aller beste, og at han alltid vil bry seg om klubben, sier styreformannen.

Skuffet i Europa Ronny Deila har ledet Celtic i 112 kamper siden han overtok 6. juni 2014, og har vunnet 74 av dem. 21 har endt uavgjort, og 17 med tap.

Til sammenlikning hadde hans forgjenger Neil Lennon 74-18-20 på 112 kamper i en sammenlikning Sky Sports nylig gjorde.

Lennon tok imidlertid Celtic til åttedelsfinale i Champions League, og det er i Europa Ronny Deila har sviktet klubbens forventninger. I fjor røk Celtic for Maribor i kvalik til turneringen (etter først å ha gått videre fordi Henning Bergs Legia Warszawa brukte uberettigede spillere), i år ble Malmø for sterke.

Deila styrer nå mot sitt andre ligagull på rad. Et tap for erkerivalen, nyopprykkede Rangers, i den skotske cupen ble likevel skjebnesvangert.

- Det har vært noen skuffelser og øyeblikk der vi ikke har oppnådd det vi har ønsket, og det er jeg realistisk og ærlig nok til å innrømme. Men jeg vet at spillerne, teamet mitt og jeg alltid har gitt alt for å bringe suksess til supporterne, sier Ronny Deila.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!