I 2018 vinner Rosenborg ligaen i rusletempo

Ronny Deila har rett, norske toppklubber må skjerpe seg

Molde har gitt det bort, Brann klarer ikke å ta det, og bak dem er det egentlig ingen. Slik vinner Rosenborg enda en gang.

BRANN I BØTTA: Tromsøs Mikael Norø Ingebrigtsen scorer 2-1 og spenner bein på Branns gullplaner. Det verste med tanke på gullkampen og store deler av Fotball-Norges drøm om Brann-gull 2018 er at det var helt fortjent. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
BRANN I BØTTA: Tromsøs Mikael Norø Ingebrigtsen scorer 2-1 og spenner bein på Branns gullplaner. Det verste med tanke på gullkampen og store deler av Fotball-Norges drøm om Brann-gull 2018 er at det var helt fortjent. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Tromsø-Brann 2-1 (1-1)

EIRIK HESTAD SA det uten å blunke etter Moldes 1–0 seier over Rosenborg søndag kveld – «her i Molde holder vi med Brann». VIF-trener Ronny Deila har sagt det i hele år - «Eliteserien trenger enn annen vinner enn Rosenborg». Men hver gang sjansen er der, og det har vært mange av dem denne sesongen også, spenner de nest beste bein på seg sjøl.

I 2018, akkurat som i 2017, trenger ikke Rosenborg være veldig gode for å vinne over 30 serierunder.

De får det servert.

FRA 1992 OG inn i det nye årtusenet vant Rosenborg tretten seriemesterskap på rad. Det var RBK mot røkla år ut og år inn, det var ikke noe lure på. I den perioden var de åtte ganger i Champions League og vant The Double fire ganger.

Det eneste som var oppsiktsvekkende var at de bare vant The Double fire ganger.

DA VÅLERENGA TAPTE tapte seriemesterskapet på målforskjell i 2004 begynte det som den gangen het Tippeligaen å bli litt spennende. Rosenborg sleit med denne spenningen og sparket treneren som vant det trettende strake ligagullet, Ola By Rise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer