KLAR FOR KAMP: Ronny Deila møtte i dag pressen før morgendagens Champions League-oppgjør mot polske Legia Warszava. Her fra pressekonferansen da nordmannen ble offentliggjort som Celtic-manager. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: Ronny Deila møtte i dag pressen før morgendagens Champions League-oppgjør mot polske Legia Warszava. Her fra pressekonferansen da nordmannen ble offentliggjort som Celtic-manager. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB ScanpixVis mer

Ronny Deila klar for Celtic-eksamen mot Henning Berg

- Det blir to fantastiske kamper.

Ronny Deila teller ned til sin største kamp i trenerkarrieren hittil. Kursen mot gullgruva mesterligaen kan prikkes inn mot Henning Bergs Legia.

Det blir fullt hus. 32.000 billetter er solgt. Legia har hatt en trøblete sesonginnledning, mens Celtic ikke er i gang med sin nasjonale serie.

Deila holdt pressekonferanse på Sheraton-hotellet i Warszawa tirsdag.

- Jeg tenker ikke så mye på at vi møter Berg. Vi tenker bare på denne viktige kampen, sier han til NTB.

- Nå er det viktig å ha spillere som kan spille i flere posisjoner. Jo Inge Berget er perfekt også fordi han kjenner systemet vi skal spille. Hver dag jobber vi hardt. Jeg liker mer og mer av det jeg ser. Det gjenstår fortsatt mye for oss. Spillerne jobber hardt.

- Det blir en jevn kamp, to fantastiske kamper vil jeg tro, sier Deila.

Tre norske I tillegg til den norske duellen i Polen er også Ståle Solbakken i aksjon onsdag. Han leder FC København borte mot Dniprio i Kiev.

Deila ble hentet til den skotske storklubben i sommer. Hans resultater med små midler i Strømsgodset ga ham jobben i Glasgow.

Returoppgjøret spilles neste uke. Deila får heller ikke da kjenne på Celtic Park-atmosfæren.

Borte hjemme På grunn av samveldelekene må laget hans spille på rugbybanen Murrayfield i Edinburgh.

En plass i gruppespillet i mesterligaen er verdt cirka 100 millioner kroner - før et eneste spark har blitt tatt.

Vinneren av møtet mellom Legia og Celtic spiller en dobbeltkamp om retten til plass i CL-gruppespillet.

Det er altså fortsatt langt fram for Berg eller Deila.

Fornøyd Lustig Mikael Lustig mener at Ronny Deila allerede har fått noen av sine ideer inn i Celtic-troppen.

- Vi er ikke på vårt beste ennå, men dette er en meget viktig kamp. Det blir en vrien kamp. Legia er et godt lag, en av de tøffeste vi kunne fått, sier den tidligere RBK-spilleren.

- Han er en veldig velorganisert trener. Vi er nok bedre nå til å vinne ballen når vi mister den. Vi har bare hatt ham som trener noen uker. Han vil gjøre mye. Vi kommer til å bli bedre og bedre framover, sier Lustig om Ronny Deila. 

(NTB)