- Ronny Deila malte en blink på ryggen av sin egen treningsjakke

Hylles i skotske medier.

MODIGE VALG: Skotske medier mener Ronny Deila har lært etter det stygge tapet for Legia Warszawa. I går tok nordmannen flere modige, taktiske valg. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix
MODIGE VALG: Skotske medier mener Ronny Deila har lært etter det stygge tapet for Legia Warszawa. I går tok nordmannen flere modige, taktiske valg. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ronny Deila overrasket med laguttaket da Celtic spilte 1-1 borte mot slovenske NK Maribor i den første playoff-kampen til Champions League i går kveld.

Deilas skotske disipler var best gjennom det meste av oppgjøret, og viste at de har mer å bidra med enn det kunne se ut som i dobbeltoppgjøret mot Henning Bergs Legia Warszawa, som, endte med 1-6-tap.

Celtic gikk, som kjent, likevel videre, ettersom Bergs lag benyttet seg av en suspendert spiller.

Vraket toppscoreren Deila hadde plukket ut disse elleve i en 4-5-1-formasjon i går: Gordon; Lustig, Denayer, van Dijk, Izaguirre; McGregor, Mulgrew, Kayal, Johansen, Berget; Stokes.

Kjenner du ikke spesielt godt til Celtic, stusser du kanskje ikke på startoppstillingen, men to valg overrasket de skotske ekspertene:

1) Kris Commons (30), ble vraket. Den skotske midtbanespilleren scoret 27 seriemål sist sesong, og ble kåret til årets spiller i skotsk Premier league.

2) Jason Denayer (19) startet i midtforsvaret. Det belgiske stortalentet, som er på lån fra Manchester City, debuterte mot Dundee i helga, men gikk altså rett inn på laget.

- Nødvendig risiko Den skotske avisa Daily Record mener Ronny Deila tok en nødvendig risiko ved å vrake stjernen Commons til fordel for mer defensivt anlagte Beram Kayal:

«Ved å droppe talismanen Kris Commons, malte Deila en blink på ryggen av sin egen treningsjakke Det var et modig, men nødvendig valg ettersom det Celtic trengte først og fremst var et system og en struktur som slovenerne ville slite med å bryte ned,» skriver avisa.

Deila får også skryt for å la 19-åringen Denayer starte framfor det mer naturlige valget Efe Ambrose - som kom til Slovenia etter de andre spillerne på grunn av administrativt rot.

«Dette var også å ta en sjanse, men sammenliknet med det mest naturlige alternativet, som var å la Ambrose starte, virket det som en fornuftig vurdering,» skriver Daily Record.

Mener Deila har lært Deila ble hudflettet i skotske medier etter 1-6-tapet sammenlagt for Legia Warszawa, men de fleste avisene i haggis-landet mener han lærte av 1-4-nederlaget i den polske hovedstaden.

The Scotsman mener Deila er en stabeis, og at han nærmest tviholder på den offensive filosofien sin uansett, men at han i går tok et fornuftig valg.

«Nå viste den nye Celtic-manageren at han har lært av den tøffe leksa han fikk etter å ha blitt banket 1-6, ettersom han la opp en mer nøktern taktikk mot de slovenske mestrene,» skriver avisa.

Etter 1-1 i går, er Celtic definitivt i førersetet før returkampen i Skottland førstkommende tirsdag. Deila var selv fornøyd med både prestasjonen og Stefan Johansens spill da Dagbladet snakket med ham i går kveld.

- Jeg er fornøyd med prestasjonen. Vi var godt forberedt og vi jobbet som et lag. Vi skapte mange sjanser. Stefan burde nok scoret også. Han var alene med keeper. Men han jobbet hardt og var en meget god spiller for oss i dag, sier han.

VRAKET: Celtics Kris Commons (t.v.), her mot Legias Tomasz Jodlowwiec ble vraket av Ronny Deila i går. Foto: EPA / ROBERT PERRY / NTB Scanpix
VRAKET: Celtics Kris Commons (t.v.), her mot Legias Tomasz Jodlowwiec ble vraket av Ronny Deila i går. Foto: EPA / ROBERT PERRY / NTB Scanpix Vis mer