Ronny Deila med Europa-advarsel

- Vi må være tålmodige.

 ADVARER:  Ronny Deila mener Celtic-supporterne må være tålmodige når de møter Astra til kamp i EL torsdag. Foto: NTB Scanpix
ADVARER: Ronny Deila mener Celtic-supporterne må være tålmodige når de møter Astra til kamp i EL torsdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ronny Deila hevder torsdagens europaligamotstander Astra matcher nivået til de beste lagene i Skottland. Celtic-manageren advarer dem som tror på tre enkle poeng.

Celtic er ubeseiret i høstens europaliga etter to kamper. 2-2 i åpningskampen mot Salzburg etterfulgt av 1-0-seier over Dinamo Zagreb hjemme i Glasgow er fasiten.

Neste utfordring er poengløse Astra. Rumenerne står med to tap i gruppespillet så langt, hvilket gjør Celtic til klare favoritter på eget gress torsdag. Manager Deila vil imidlertid ikke høre snakk om at det skotske mesterlaget får noe gratis.

- Det er høyt nivå i Europaligaen. Astra har ikke startet så bra, men vi vet hva de er i stand til å utrette, sa telemarkingen da han møtte pressen onsdag.

- Hvis de hadde spilt i den skotske ligaen, ville de ligget helt i toppen. Det er nivået vi møter torsdag, tilføyde han.

Egen prestasjon viktigst Celtic-manageren har naturligvis studert torsdagens motstander nøye, og vet godt hva som venter hjemme på Celtic Park.

- Vi er forberedt på Astra. Vi kjenner laget og har sett mange av kampene deres. Det viktigste er imidlertid vår egen prestasjon, sa Deila - og fortsatte:

- Kampen deres mot Salzburg var ganske jevn, så det beviser at de kan skape trøbbel for andre lag.

Forsvarsspiller Jason Denayer er enig med sjefen sin i det siste og tror torsdagens kamp kan bli en tålmodighetsprøve.

- Jeg tror Astra vil ligge lavt og vente på oss. Vi må være tålmodige og spille som vi kan på vårt beste, sa han.

Har selvtillit Celtic kommer til torsdagens kamp med en god posisjon selvtillit etter 5-0-seieren over Ross County i ligaen lørdag. Den kampen avgjorde Deilas mannskap med fire mål de første 35 minuttene.

- Det er godt å gå løs på denne kampen etter en storseier. Fire mål på en halvtime er kvalitet. Vi skapte mange sjanser, og forhåpentligvis fortsetter vi med det, sa Deila.

Samtidig er telemarkingen klar på at laget har et uforløst potensial i Europaligaen.

- Vi har ikke sett det beste av Celtic i Europaligaen så langt, og jeg håper vi nå kan vise mer. Leverer vi opp mot vårt beste, har vi en god sjanse til å vinne, avsluttet han.

(NTB)