- Ronny er enormt god

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Manchester United 0-1. England-manager Glenn Hoddle satt på Stamford Bridge med åpen munn og store øyne og så en midtstopper han misunner Drillo i VM. - Ronny Johnsen er enormt god, sier Hoddle. Hadde han ikke vært fullt så engelsk ville han sagt at United-stopperen er øyas beste.

Da Manchester United slo Chelsea 5-3 i FA-cupen 4. januar fikk Ronny Johnsen spørsmål om han noen gang hadde spilt en tøffere og bedre fotballkamp. Den gangen dro han beskjedent på skulderne og sa at «det er det vanskelig for meg å bedømme». Han hadde lagt jernmannen Mark Hughes på is og stått fram som en av Uniteds desidert beste.

I går var han enda bedre.
Det vil si bedre enn best.

Men spørsmålet var derimot det samme. Likedan skulderbevegelsen og det avvikende svaret. Og derfor stiller jeg i steden et spørsmål Ronny Johnsen gjerne må forholde seg beskjedent og iskald til, men som Ole Gunnar Solskjær og Tore Andrè Flo mer enn gjerne hjelper til å svare på:

- Er det noen som vet om en bedre midtstopper?

- Du skal i hvert fall lete veldig lenge, sier Ole Gunnar. - Det går egentlig ikke an å si hvor god Ronny er. Og når du ser på forsvarspillet vårt etter at Henning (Berg) kom inn for Pallister så skjønner du hvorfor Norge slipper inn få mål.

- De to er veldig gode sammen.

- Jeg vet ikke om noen som er bedre enn Ronny, sier Tore André Flo. - Han er jo god sjøl når han er ute av posisjon. For de gangene det skjer tar han seg inn på farten.
- I dag var han helt enorm.

Vann i kneet

Spør Mark Hughes, spør Gianfranco Zola og ta gjerne med Gianluca Vialli også. Og når det er gjort kan du begynne på nytt og spørre hvordan de følte seg da Ronny Johnsen fikk selskap av Henning Berg. Skjønt det nytter ikke, for nakne fotballspillere snakker ikke.

Er du kledd av til skinnet går du klokelig rett i dusjen.

- Det er stund siden jeg spilte sist så jeg var litt usikker, sier Ronny Johnsen. Det hadde han ingen grunn til. For den eneste gangen manager Ferguson var redd for sin norske midtstopper var da Ronny fikk en smell i kneet.

Ut over det var det bare å lene seg tilbake og nyte det defensive arbeidet.

- Se på dette kneet, sier Ronny og drar opp det venstre buksebeinet. - Akkurat nå er det ganske mye væske inni her. Men det går greit, og høyreleggen er heldigvis bra. Det var den jeg var litt bekymret for.

Som på landslaget

Men dermed ikke sagt at leggskaden er borte for godt. Ronnys problemer er nemlig noe som kommer og går.

- Leggen er et av de verste stedene du kan få problemer, sier Ronny. - Sjøl når du går så belaster du jo skaden. Og fordi jeg sleit med det samme i høst, og mistet en del kamper på det, så har jeg lært meg å bli litt mer forsiktig.

- Med en gang jeg kjenner noe er jeg nødt til å roe det ned.

Henning Berg kom inn da Gary Pallister måtte gjøre det samme med ryggproblemene sine etter en snau halvtime. I spann med Ronny ga han Glenn Hoddle og resten av England beviser for det Ole Gunnar Solskjær allerede har snakket om: Drillos-forsvaret.

- Henning og jeg har spilt så mye sammen at det bare tar noen få minutter før vi er inne i det, forklarer Ronny Johnsen. - Og med Henning blir det annerledes enn med Pallister. For vi spiller soneforsvar akkurat som vi gjør sammen på landslaget. I dag gikk det veldig bra med en gang.

Onsdag er målet at det skal gå bra igjen i Monaco. Da spiller United kvartfinale i Mesterligaen med Johnsen og Berg som stopperpar. Og det er i den turnerneringa Manchester United nå har sin eneste utfordring. For ligaen ble avgjort på Stamford Bridge i går.