Ronny får skylda

Manchester United-sjef Alex Ferguson peker ut Ronny Johnsen som syndebukk etter Anderlecht-tapet i går kveld. Les de ferskeste nyhetene fra engelsk fotball.

United tapte 1-2, og må vinne sin neste kamp mot Dynamo Kiev for å nå mellomspillet i Champions League.

Ferguson raser mot hele forsvarsrekka etter tapet, men det er bare norske Johnsen som blir navngitt.

- Forsvarssspillet vårt de første 25 minuttene var som tatt ut av et mareritt. Ronny er vanligvis veldig besluttsom, men han så ikke klar ut, sier Ferguson og unnskylder Norges stopper med skaden han pådro seg mot Leeds lørdag.

- Kanskje var han ikke 100 prosent, men tida han brukte på å spille seg varm kostet oss akkurat den lille biten.

Også United-kaptein Roy Keane var skadd i går, men Ferguson vil ikke unnskylde seg med det.

- Klart vi savner viktige spillere, men hvorvidt Roy kunne stoppet målene er jeg ikke sikker på. Over en sesong må vi uansett regne med å mangle flere av våre beste spillere, det er derfor vi har en så stor stall å velge i, sier skotten.

Anderlecht-spiss Tomasz Radzinski scoret begge målene, og synes det var en enkel jobb å vinne mot United.

- Det var ganske lett for oss. Bare engelske og nederlandske lag ligger med forsvarsrekka 40 meter ut i banen, sier kanadieren.JESPER GRØNKJÆR blir kanskje likevel ikke Chelseas nye venstreving. Dansken strøk i legetesten etter at Ajax ble enige med londonklubben om en pris på drøyt 100 mill. kroner. Nå lanseres Rangers flankespiller Giovanni van Bronkhorst som ny kandidat til Chelseas problemplass. Sjøl er nederlenderen lei av ryktene. - Det stopper aldri. Sist uke skulle jeg til Milan og litt før det var jeg på vei til Arsenel. Jeg kan ikke bry meg om det før det virkelig skjer noe, sier han. Chelseas påståtte bud: 138 mill. kroner.ENGLAND-KAOSET FORTSETTER FC København har gjort helomvending og vurderer likevel å la trener Roy Hodgson overta England. - Hvis det kommer en offisiell henvendelse fra FA, og Roy virkelig ønsker det tunge ansvaret som England-trener må vi sette oss ned å finne ut hva vi gjør, sier København-direktør Niels Christian Holmstrøm. I mellomtida har svenske Sven Göran Eriksson hintet om at han ikke er aktuell. I går var FA i Italia for å snakke med Lazio-sjefen. - Jeg bryr meg bare om tilbud som kommer fra Lazio, sier svensken som FA trolig ville tilby 290 mill. kroner for en femårskontrakt.INCE OPERERT I GÅR Paul Ince ble kjørt til sykehus i går med infeksjon i kneet. Legene opererte umiddelbart, og nå er trolig midtbanespilleren ute for en god stund. - Han sydde seks sting, det forteller litt om operasjonen, sier manager Bryan Robson. Samme Robson truer i dag med å slutte i Middlesbrough dersom resultatene ikke bedre seg. Det samme har han gjort de tre siste sesongene.

Kilder: Ananova, Sky Sports, The Mirror.

IKKE PÅ HØYDEN: United-manager Alex Ferguson er slett ikke fornøyd med Ronny Johnsens innsats i gårsdagens kamp. Her taper han en duell mot Anderlechts Jan Koller.