Ronny friskmeldt

Etter nesten åtte uker på sidelinja med ankelskade prøvde Ronny Johnsen seg mot Newcastle for drøyt tre uker siden. Det endte med Shearer-knotter i ankelen og ny skade. I kveldens ligacup-kvartfinale mot Steffen Iversen og Tottenham prøver han seg igjen.

Og Ronny blir ikke alene med norsk statsborgerskap på White Hart Lane i kveld:

Sammen med Henning Berg skal Ronny stoppe Tottenhams norske angrepsvåpen, Steffen Iversen. Espen Baardsen skal hindre at Ole Gunnar Solskjær sender Manchester United videre til semifinale.

- Dette blir artig, sier Steffen Iversen. Den vonde ankelen er kampklar til å sende Tottenham et steg nærmere ligacupfinale. Og med Les Ferdinand på skadelista er døra vidåpen for trønderen.

George Graham har ikke offentliggjort sine elleve utvalgte, men begge nordmennene med Tottenham som arbeidsgiver tror på startplass mot Manchester United.

- Laget er ikke tatt ut, men jeg håper og tror at jeg spiller, sier Steffen til Dagbladet.
Espen Baardsen har hatt en stor sesong i Spurs-målet, men var uheldig da han ga en målgivende retur i kampen mot West Ham sist helg.

- Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg regner med at jeg spiller, sier London-klubbens norske keeperkjempe. - Jeg har ikke hørt noe fra manager Graham.

Helnorsk stopperduo

Alex Ferguson har lettet mer på sløret.

- Ronny Johnsen og Henning Berg spiller sammen i midtforsvaret. Ole Gunnar Solskjær spiller på topp. Ronny har trent med laget den siste uka og virker i slag, sier Erik Nevland til Dagbladet.
Selv må den yngste nordmannen på Uniteds lønningsliste finne seg i å sitte hjemme i Manchester når lagkameratene reiser til hovedstaden. Nevland hadde håpet på etterlengtede spilleminutter.

- Jeg har jo vært med tidligere i ligacupen, men denne gangen fikk jeg ikke være med, sier den tidligere Viking-spilleren. Nevland og Solskjær scoret hvert sitt mål i ekstraomgangene mot Bury i cupens tredje runde.

- Ferguson ville tydeligvis ha med seg noen av førstelagsspillerne. Det kan ha noe å gjøre med at det drar seg til litt - og at Tottenham på White Hart Lane er vanskelig.

- Trenger kamptrening

Hvem Ole Gunnar skal spille sammen med i angrepet, vet ikke Nevland. Men sjefens uttalelser tyder på at Teddy Sheringham får sjansen på sin gamle hjemmebane.

- Jeg kommer ikke til å spille med alle spillerne fra førstelaget. Det er ikke hensiktsmessig med det kampprogrammet vi har, sier Alex Ferguson.

- Det er helt nødvendig å gi spillere som Berg, Solskjær og Sheringham kamptrening. For dem er dette en viktig kamp.

Også Ryan Giggs er ventet tilbake i startoppstillingen. Både Giggs og Ronny Johnsen trenger kamptrening foran den viktige Mesterliga-kampen mot Bayern München 9. desember.

Tottenhams sjanse

For Spurs er ligacupen den store muligheten til å vinne noe denne sesongen.

- Det er vi fullstendig klar over. Dette er vår sjanse, sier Steffen.

- Vi er bare to kamper unna en Wembley-finale. Dette er en utrolig viktig kamp for oss - mye viktigere enn lørdagens ligakamp mot Liverpool, sier George Graham.

  • Graham har vært i ligacupfinalen seks ganger tidligere - fire ganger som spiller og to ganger som manager. Han vant cupen i sin første sesong som Arsenal-manager i 1987. Nå håper han historien gjentar seg med Tottenham...

PS: På TV3 i kveld kl. 20.40.