Ronny ikke til EM

I går ettermiddag fikk Nils Johan Semb beskjed om at Ronny Johnsen ikke blir med i EM. Tidligere på dagen hadde landslagssjefen fått vite at Alex Ferguson mente det var «latterlig» hvis Norge tok ut Johnsen til EM. - Dette lukter overstyring av United, sier Semb til Dagbladet.

Sjøl sier hovedpersonen at avgjørelsen er ene og alene hans:

- Grunnen er enkel og egentlig ganske logisk, jeg føler meg ikke 100 prosent restituert etter ett års skadeavbrekk, og tar rett og slett ikke sjansen på de belastningene et EM vil medføre, skriver Ronny på sin egen hjemmeside.

- Jeg må respektere Ronnys avgjørelse. Det er hans kropp og hans karriere, så det har jeg full forståelse for, sier Semb.

Det han ikke har forståelse for, er Uniteds framgangsmåte. United hevder klubben har mottatt et brev fra Norges Fotballforbund der Norge har planer om å ta med Johnsen i EM-troppen. Ifølge Semb er dette et generelt brev som har gått ut fra forbundet til alle klubber med aktuelle norske EM-kandidater.

- For å være helt ærlig, virker det latterlig, sier Ferguson, som mener Johnsens karriere ville stått på spill med EM-deltakelse.

Likevel synes Semb at denne saken stinker United lang vei.

- Argumentasjonen virker merkelig. Nå har Ronny hatt kontinuerlig framgang de siste ukene og så skal han plutselig hvile seg i form. Det er tross alt fem uker til EM, sier Semb.