Ronny Johnsen friskmeldt av United

United-manager Alex Ferguson brukte mesteparten av en pressekonferanse i Manchester i går til å fortelle hvor glad han er for at Ronny Johnsen (30) endelig er 100 prosent friskmeldt av klubbens medisinske apparat.

- Dette er meget oppmuntrende nyheter for Manchester United, sa Ferguson fornøyd til britiske medier.

Hans eksperimentering med Henning Berg, Gary Neville og Mickael Silvestre som makker til Jaap Stam sier mye om savnet av Ronny Johnsen i midtforsvaret.

Påmeldt

Den siste tida er Henning Berg gitt mest tillit, men med Ronny klar til å kjempe om en plass på laget igjen etter kneoperasjon i august i fjor, får Ferguson den konkurransen han har ventet på.

Spesielt foran innspurten i Champions League, hvor Ronny er påmeldt i Uniteds tropp. Onsdag spiller United returkamp i kvartfinalen mot Real Madrid på Old Trafford.

United-sjefen vil likevel ikke røpe om Ronny er aktuell til den kampen eller dagens ligakamp mot Sunderland.

Klar for EM

Landslagets fysioterapeut Roar Robinson gir også Ronny grønt lys til førstelagsfotball.

- Det er gledelig at Ferguson sier det, og det stemmer også helt med mine vurderinger. Ronny har spilt tre- fire reservelagskamper uten trøbbel, og det er en like stor utfordring for kneet som en A-kamp. Medisinsk er Ronny klar til å spille førstelagsfotball i dag, sier Roar Robinson - som sist snakket med Ronny onsdag.

Det betyr også at Stokke-mannen rekker sommerens EM-sluttspill i Belgia/Nederland med god margin.

Roser United

Fysioterapeuten roser Uniteds medisinske oppfølging av mannen som ikke har spilt for Uniteds A-lag siden Champions League-finalen 26. mai i fjor.

- De har vært veldig tålmodige med Ronny, vært flinke til å holde igjen. Men Ronny har også vært flink til å holde motivasjonen oppe i den tunge tida, og jeg tipper han er sugen på fotball nå, sier Roar Robinson.

roy.wahlstrom@dagbladet.no

KLAR FOR DET MESTE: Ronny Johnsen er klar for Manchester United - og trolig Norge - igjen.