Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny kledde av Weah

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester U - Manchester C 2-0. Mens landslaget slapp inn tre mål, holdt Ronny Johnsen United-buret reint. - Jeg er veldig fornøyd med Ronny, sier manager Alex Ferguson til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vennskapskampen på Old Trafford i går kveld var til inntekt for venstreback Denis Irwin. Men 45 158 United-fans kom ikke for å se laget tape for sin nyopprykkede byrival City.

Ronny Johnsen fikk den verste oppgaven. Han skulle passe på 33-årige Weah, kåret til verdens beste spiller for fire år siden.

Snurret baklengs

Det startet usikkert for Ronny. Etter fire minutter viste kraftspissen Weah seg fram i City-angrepet. Et par vrikk på vei framover og Ronny snurret baklengs.

Siden tok Ronny kraftig revansj. Weah ble pakket inn, avkledd og stoppet kontant. I hodeduellene gadd ikke Weah engang å satse.

Størst applaus fikk Ronny da han kontant blokkerte ballen da Weah var på et av sine driv mot United-målet. Bare Ronny sto mellom Weah og Raimond Van der Gouw i United-målet.

- Ronny har spilt flere kamper på rad nå, og han var bra som vanlig. Jeg er glad han ikke var med til EM for Norge, han trengte hvilen og sesongforberedelsene, sier manager Ferguson til Dagbladet.no.

Med Weah nøytralisert var det en annen nordmann som gjorde mest skade på Ronny i United-forsvaret. Midtveis i første omgang kjørte Alf-Inge Håland bulldoser inn i Johnson. Hele Old Trafford holdt pusten, mens Johnsen lå nede. Det så ikke noe bedre ut da Ronny reiste seg opp, holdt seg til låret og bøyde seg framover i grimaser. De neste minuttene hinket Ronny forsiktig rundt. Flere ganger stoppet han opp for å bøye beinet forsiktig bakover.

Ut med Beckham

Men smellen fra Alfie var ikke så ille som fryktet. Etter pause kom Ronny ut av garderoben, og hinket ikke lenger. Åtte minutter seinere ble han, David Beckham og Phil Neville tatt av banen.

- Ronny fikk en smell i låret. Men han blir bra til Newcastle-kampen søndag, sier Ferguson. Med 11 av 22 spillere skiftet ut var selve kampen ferdig. United ledelse var trygg og United hadde vist at storebror fortsatt er best i by'n. I sånne øyeblikk tillater Sir Alex Ferguson å sende litt trøst til City.

- Jeg tror de klarer seg bra i Premier League. Første omgang var veldig tett og god, sier Ferguson.

  • Teddy Sheringham og Andy Cole scoret for United. Sheringham fikk treff fra 20 meter fem minutter før pause, mens Cole satte ballen sikkert inn fra skrått hold like før slutt.
  • Alf-Inge Håland spilte bare de første 45 min. for City. Håland imponerte med utallige løp i en offensiv midtbanerolle i Citys 5-2-3-formasjon.
  • Denis Irwin håver inn nærmere 10 mill. kroner som takk for ti år i Manchester United. Beløpet er alle billettpengene mot City, som stilte opp gratis. Irwin kom fra Oldham i 1990 og har spilt 732 kamper i United-forsvaret.
TOK REVANSJ: Ronny Johnsen startet noe usikkert, men kledde etterhvert av kraftspissen Weah.