Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronny kunne spilt på landslaget

Men Åge Hareide har ikke spurt ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det andre baklengsmålet mot Paraguay avslørte det som er Norges største forsvarsproblem før EM-kvaliken starter mot Ungarn 2. september: Fart.

Skremmeskuddet Paraguay serverte i første omgang, med en lang ball i bakrom til spiss på løp, ble riktignok avblåst for offside etter at ballen lå i mål, men oppfølgingen i andre ble tellende.

Bakromspasning fra dypet, og vips var både Hangeland og Hagen etterlatt i vaffelkøen. Med en tøff 1-2 i trynet.

- Er det et problem for Norge at de beste forsvarerne mangler fart?

- Det er klart at verken Hangeland eller Hagen kan bli 100-meterløpere, men jeg syns de er flinke. Og Hagen er ikke så treig heller, sier Hareide.

- Erfaring og fart

Tradisjonelt har Norge hatt minst én stopper med solid fart. Rune Bratseth og Ronny Johnsen var landslagsgarantien for at den bakre fireren sjelden ble fraløpt. Og der har du et navn Åge Hareide fortsatt minnes.

- Ronny Johnsen kunne sikkert spilt på landslaget ennå, med sin erfaring og fart, sier Åge Hareide.

TO ÅR SIDEN SIST: Ronny Johnsen spilte sin - foreløpig i hvert fall -  siste landskamp for to år siden, mot Wales. Foto: SCANPIX
TO ÅR SIDEN SIST: Ronny Johnsen spilte sin - foreløpig i hvert fall - siste landskamp for to år siden, mot Wales. Foto: SCANPIX Vis mer

- Men jeg har ikke spurt ham om han er aktuell.

Ronny Johnsen har spilt 61 kamper med flagget på brystet, og scoret tre mål. Han debuterte mot Sverige i 1991 og spilte sin siste landskamp mot Wales for nøyaktig to år siden.

For halvannet år siden ga Johnsen beskjed om at hans landslagskarriere var over.

- Jeg er ferdig med landslaget. Jeg ga beskjed til Stig Inge Bjørnebye om at de må gi plassen min til yngre spillere, sa Ronny Johnsen til Dagbladet.

Midtstopperen har masse rutine, etter flere år i Tyrkia og Premier League. I 1999 vant han Champions Lelague med Manchester United.

Vålerenga-stopperen har ikke svart på Dagbladet.nos henvendelser i dag.

Debatt

Hvilke to midtstoppere er Norges beste?

image: - Ronny kunne spilt på landslaget
HOLDER FORTSATT HØYT NIVÅ: Åge Hareide skulle gjerne hatt med farta og rutinen til Ronny Johnsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!