Ronny lettet etter cuptap

Ronny Johnsen fryktet en ny alvorlig kneskade etter cuptapet mot Sunderland i går kveld. Samtidig raser manager Alex Ferguson mot dommeren. Les de ferskeste nyhetene fra engelsk fotball.

Ronny hinket av banen like før ordinær tid i går. En takling mot matchvinner Kevin Philips vekket minnene om en kneskade som holdt ham ute i over ett år.

Men i dag er Johnsen lettet. Skaden er ikke verre enn at han er tilbake på trening i morgen, skriver Johnsen på sin Icons-hjemmeside.

- Først fryktet jeg at det skulle være en alvorlig kneskade, men heldigvis viste det seg bare å være en liten forstrekning.

United brukte bare fem førstelagsspillere i ligacupkampen og manager Ferguson klandrer ikke unggutta for tapet. Verre er den attesten han gir dommeren Mark Halsey, som utviste Dwight Yorke etter en tofots tackling.

- Dette var ikke karakteristisk for Dwight. En mer kapabel dommer ville kjent igjen den type spilleren som var involvert, sier Ferguson og legger til at han har sett langt verre tacklinger som ikke har blitt straffet.

Yorke får trolig tre kampers karantene for kortet. Med Andy Cole skadd, kan United stå igjen med bare Ole Gunnar Solskjær og Teddy Sheringham i enkelte kamper fram mot nyttår.

- Dwight mister for eksempel Liverpool-kampen. Med Andy Cole ute til januar blir vi presset i angrepsrekka, sier Ferguson til Press Association.UNITED-SJEF Ferguson kommer også i fokus når David Beckham-dokumentaren vises på britisk TV i kveld. Programmet slår trolig tidenes TV-rekord, og Ferguson benytter anledningen til å kritisere ekteparet Beckham. - Jeg tror David må kontrollere publisitetsmaskinen til Victoria. Det påvirker livet hans, og det kan vi ikke ha noe av. Ingenting er verre for meg enn å åpne en avis og tenke «Herregud, hvor er han nå da?» sier Ferguson i dokumentaren.CHELSEAs nye manager Claudio Raineri har kvittet seg med restene av Gianluca Viallis trenerstab. I går fikk assistentene Graham Rix og Ray Wilkins sparken. Begge har blitt tilbudt erstatning.DENNIS WISE, Chelsea-kapteinen, har meldt seg på italienskkurs sammen med Jody Morris. Med sviktende resultater under klubbens nye sjef Raineri, håper Wise at alt bedrer seg når spillere og trenere forstår hverandre. - Jeg mener dette seriøst. Jody og jeg skal ta timer i italiensk. Vi har en åpenbar språkbarriere. Majoriteten av gutta snakker italiensk, det er få som ikke gjør det, sier Wise.SVEN GÔRAN ERIKSSON kommer ikke til å lede England i VM-kvalifiseringen til våren. Han kontrakt med Lazio går ut i juni, og svensken vil respektere den. - Nei, jeg kommer helt sikkert ikke før, sier Eriksson. England møter Finland 24. mars, Albania 27. mars og Hellas 6. juni. Trolig får de midlertidige managerene Peter Taylor og Steve McLaren fortsette inntil Eriksson er ferdig i Italia.DAVID O'LEARY slår tilbake mot Roboert Pires. Franskmannen kalte Leeds-treneren en «hore» etter kampen mot Arsenal søndag. - Det er frastøtende hva han kalte meg, og det har også opprørt familien min i en ømtåelig periode, sier O'Leary - som besøkte sin syke far i Irland i går. - Oppførselen til de andre Arsenal-spillerne etter matchen var også motbydelig, sier iren og benekter at han gjorde noe for å provosere Pires. - Jeg nekter ikke for at jeg kastet slengkyss etter ham under kampen. Det var bare litt moro. Hvis det er det verste som har hendt ham, gjør han det bra, sier O'Leary.TERRY VENABLES bestemmer seg trolig i dag for om han vil bli Middlesbroughs nye manager. Boro-ledelsen vil hente inn den tidligere England-sjefen, og degradere Bryan Robson til hans assistent. Sjansene for at Venables sier ja øker dersom klubben aksepterer at han fortsetter som ekspertkommentator for TV. Venables skal ha blitt tilbudt 14 mill. kroner i året av Middlesbrough.

  • Kilder: Icons.com, Daily Mail, The Mirror, BBC Sport, Press Association.