Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny og Ole Gunnar tjener 12,7 mill.

LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen jogget rundt for Norge i går kveld, åsted Wales. Begge kunne svette litt ekstra. Fordi United betaler dagslønna på 38000 kroner. En ny oversikt viser nemlig at våre United-nordmenn håver inn 266000 kroner i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir en årslønn på 12,7 millioner før skatt. Det siste betyr ikke så veldig mye i Storbritannia, øyriket opererer med Europas laveste inntektsskatt. Både Ronny og Ole Gunnar er flinke med penger, og de har garantert flinke folk rundt seg til å ordne opp i finansene. Vi antar deres skatteprosent ligger på rundt 10 til 20 prosent. Kanskje lavere.

I tillegg til lønn fra arbeidsgiver, kommer det også tikkende inn milde sponsorpenger, spesielt til Solskjær. Da i form av private avtaler om støvler, klær og fra leskedrikk- og isprodusenter.

Ingen rød alarm

Det er avisa Daily Express som har tatt for seg lønningslista hos Manchester United etter at regnskapstallene for klubben viser et lite minus de første månedene av året. Minusårsaken er innkjøp av spillere. I tillegg har klubben bygget et nytt og moderne treningsfelt og foretatt en kraftig utvidelse av Old Trafford.

Men, det er ingen krise i United og for 32000 norske supportere. Klubben inngikk i fjor en sponsoravtale med mobilselskapet Vodafone. Verdi: 399 millioner kroner. Dette beløpet er ikke tatt med i regnskapet.

Klubben har også undertegnet en utstyrsavtale med sportsgiganten NIKE. Den trer i kraft om to år. Denne 15-årskontrakten er beregnet til fire milliarder kroner.

I tillegg fosser det inn millioner for hver Champions League-kamp. Neste sesong skal alle tv-avtaler reforhandles. Av en kake på drøye 20 milliarder spiser megapopulære United seg gode og mette. Derfor. Det er ingen grunn til alarm blant de 561 ansatte røde djevlene.

Nye kontrakter

David Beckham, Ryan Giggs og Andy Cole er blant dem som snart skal forhandle om nye personlige betingelser. Det er ventet at klubben vil strekke seg grenseløst langt for å tilfredsstille spillernes pengebehov.

Spesielt etter at Roy Keane klarte å få United til å signere en ukekontrakt pålydende 691600 kroner. Bra betalt for å være kaptein.

Samtidig. United og de øvrige Premier League-klubbene er bekymret. EU har varslet at transfersystemet vil opphøre neste sesong, ettersom det strider mot loven om fri flyt av arbeidskraft. Skjer dette det, vil mange klubber få store økonomiske problemer.

Video-overvåking

Hva manager sir Alex Ferguson tjener, skriver ikke Daily Express. Men han har sikret seg et godt redskap for å sjekke om Solskjær, Beckham og de andre i den profesjonelle overklassen jobber for penga.

Ferguson benytter seg av «Storebror ser deg»-teknikk under kampene.

Rundt på de forskjellige banene har et IT-selskap montert opp åtte sensorer. Disse registrerer hver eneste lille bevegelse spillerne foretar seg. Sensorene er linket opp digitalt, og informasjonene overføres videre inn i datamaskiner.

Blant annet kan Ferguson her finne ut nøyaktig hvor mange ganger Jaap Stam eller Ronny Johnsen rekker hånda i været og roper offside. Systemet har også regnet ut at Teddy Sheringham i gjennomsnitt løper over 12 kilometer når han spiller en hel kamp.

  • Tore André Flo var også i Wales i går kveld. Han tjener også godt i Chelsea, en klubb som i følge britiske finansaviser snart er konkurs grunnet store, dyre spillere fra utlandet, mislykket hotelldrift og nytt tribuneanlegg. Det var derfor krise at klubben ikke kvalifiserte seg til Champions PengeLeague.
TJENER GODT... men Ronny Johnsen (t.v) og Ole Gunnar Solskjær tjener bare helt greit til å være i ManU.