Ronny ønsket seg luksushytte

Under forhandlingene med Molde i fjor sommer var Se og Hørs luksuslandsted Ronny Johnsens største ønske. Det endte med at Bjørn Rune Gjelsten ringte redaktør Odd Nelvik. Men eiendommen var ikke til salgs.

LUXEMBURG/OSLO (Dagbladet): Dessverre for Johnsen sa sjefredaktør Knut Haavik blankt nei til den originale kontraktsideen. Drømmeboligen i Bloksbergveien på idylliske Husøy ved Tønsberg beskrives som en av Oslofjordens aller vakreste eiendommer. Den ble kjøpt av Se og Hør i 1992 for 6,2 millioner kroner. I ettertid er den pusset opp for det dobbelte, og den blir i dag brukt som ukebladets kurs- og konferansested.

Knut Haavik har et meget nært forhold til eiendommen.

- Det er mange som har prøvd å kjøpe den. Men den er rett og slett ikke til salgs, sier Haavik til Dagbladet.

Først ville han ikke kommentere saken da han snakket med Dagbladet, men etter hvert lettet han litt på sløret.

- Jeg kan bekrefte at Bjørn Rune Gjelsten ringte oss for å høre om Bloksberg var til salgs. Men jeg vet ikke hvorfor han ville kjøpe det, sier Se og Hør-sjefen.

Ungdomsdrøm

Men Dagbladet vet at det var etter samtalene mellom Ronny Johnsen og Gjelsten at Molde-eieren tok telefonen til Se og Hør.

Johnsen, som sjøl er fra Tønsberg, har kjent til og vært småforelsket i Bloksberg og området rundt siden han var liten. Og etter et besøk på Bloksberg for et par år siden gjorde Ronny Johnsen ungdomsdrømmen til et tema i forrige sommers forhandlinger med Molde.

Det var Vålerenga-direktør Kjetil Siem - den gangen ansatt i Aller-konsernet - som inviterte Ronny Johnsen til Se og Hør-boligen. Etter å ha sett det nyoppussede stedet fra innsiden ble den norske landslagsstopperen dobbelt forelsket. Og da Molde ble et alternativ etter tida i Manchester United, fortalte han Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke om sine drømmers eiendom.

- For meg har det stedet vært en drøm siden jeg var liten, sier Ronny Johnsen til Dagbladet.

- Det er stedet på jord - det kan ikke bli bedre - det er helt vanvittig fint. Og etter at jeg var der sammen med Kjetil Siem og Knut Haavik, ble den drømmen jeg hadde hatt i mange år forsterket. I samtalene jeg hadde med Molde nevnte jeg stedet og spurte om Røkke og Gjelsten mente det ville være en god investering.

For høyt krav

Det mente de helt sikkert så lenge Gjelsten tok seg bryet med å ringe eierne av luksusstedet på Bloksberg. I fjor sommer var Ronny Johnsen en ønsket mann i Molde - han var spilleren som kunne gjøre sølv til gull. Men det ble ikke mer enn prat - Bloksberg var ikke til salgs - og etter det Dagbladet erfarer ble Ronny Johnsens totale krav, som også handlet om en jobb i Aker RGI-systemet etter fotballkarrieren, langt i overkant av det Molde kunne tilby. Dermed ble det Villa - ikke landsted på Ronny.

Minst 20 mill.

- Jeg har mer eller mindre slått fra meg tankene om det stedet, sier Ronny Johnsen. - Skulle det vært til salgs i dag, ville det nok kostet altfor mye.

Og det har han helt rett i. Fra en lokal eiendomsmekler får Dagbladet anslått at stedet er verdt et sted mellom 15 og 20 millioner. Knut Haavik bare fnyser av den verditaksten.

- Pøh, 20 millioner? Det er jo bare det jeg har pusset opp for. Her kan du nesten gange med tre for å få en riktig verdi. Og selv ikke da hadde eiendommen vært til salgs, sier Haavik.

Bare én liten ting ville vært formildende i forhold til å sende Ronny til Bloksberg.

- Den eneste grunnen til å selge Bloksberg til Ronny måtte være hvis han sa ja til å spille for Se og Hørs bedriftslag, he-he.

- Så dere sliter nede i divisjonene?

- Ja. Det har bare gått nedover siden jeg la opp, ler Haavik.

Klar for Se og Hør

Ronny Johnsens mål var å flytte til det eksklusive stedet ved havet. Og bli der. Livet ut.

- Selvfølgelig skulle jeg bodd der. Men det kom aldri så langt, det ble ikke til mer enn den praten vi hadde.

- Hadde du spilt i Molde i dag hvis navnet ditt hadde stått på skjøtet?

- Som sagt, vi kom aldri dit.

- Men du går til Se og Hørs bedriftslag hvis det skulle komme en åpning?

- Med en gang, sier Ronny Johnsen.

DRØMMESTED: Ronny Johnsen har lenge ønsket seg landstedet Bloksberg på Tjøme. Etter det Dagbladet vet, var luksusstedet en del av forhandlingene da Johnsen var i samtaler om en overgang til Molde forrige sommer.