- Ronny sender et godt signal til fotball-Norge

Hareide liker ikke å få nei.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): I går tok Åge Hareide den nødvendige samtalen med Ronny Johnsen og fortalte 38-åringen at han ønsket å få ham tilbake på landslaget.

Johnsen har ikke spilt landslagsfotball på tre år. Et nøkkelspørsmål for Hareide var derfor om Ronny selv ville være med - selv om han allerede har signalisert det gjennom media. Svaret Hareide fikk var like positivt.

- Ronny har lyst til å spille, og det er veldig viktig. Jeg synes han sender et godt signal til hele fotball-Norge, sier Hareide med adresse til gode spillere som har sagt fra seg muligheten til å spille på landslaget.

Trenger de beste

- Det er jo noe vi må respektere, sier Hareide.

Men han lar det skinne gjennom at han ikke er spesielt glad for gode spillere som takker nei. mange valgmuligheter har man tross alt ikke som norsk landslagssjef.

- En nasjon som Norge trenger å ha med de beste, sier han.

Og Hareide mener Johnsen er nettopp det akkurat nå: best.

KJERKOMMENT GJENSYN: Ronny Johnsen i EM-kvalifisering mot danskene Jon Dahl Tomasson (9) og Christian Poulsen høsten 2002. Foto: Scanpix
KJERKOMMENT GJENSYN: Ronny Johnsen i EM-kvalifisering mot danskene Jon Dahl Tomasson (9) og Christian Poulsen høsten 2002. Foto: Scanpix Vis mer

- Ronny har kanskje vært en av de beste i Norge den siste tida. Han er duellsterk, rask og klok.

- Hangeland suveren

Nå kjemper superveteranen med klubbkollega Kjetil Wæhler om stopperplassen ved siden av Brede Hangeland i bortekampen mot Moldova 8. september. LSK-stopper Frode Kippe er først og fremst i troppen som dekning for Hangeland.

- Hangeland var suveren sist, og Frode Kippe er litt samme type. Johnsen og Wæhler er aktuelle sammen med Brede. Ronny og Brede spilte godt sammen borte mot Nord-Irland i 2004, sier en hukommelsessterk Hareide.

Før kampene mot Moldova 8. og Hellas 12. september vil Hareide utvide troppen fra 20 til 23 spillere. Den eneste han helt sikkert vil hente inn, er Erik Hagen. Selv om han har karantene mot Moldova, hentes han inn i troppen til hele samlingen.

Kan utfordre «Panzer»

Men det var ikke aktuelt å matche «Panzer» sammen med Hangeland mot Argentina i denne omgangen.

- Det er laget som presumtivt skal på banen mot Moldova som spiller mot Argentina. Det er ingen vits i å hente Erik Hagen fra St. Petersburg for å sitte på benken, sier Hareide.

- Ronny sender et godt signal til fotball-Norge

Og selv om Hagen får en garanti om plass i troppen til de neste kvalikkampene, utelukker ikke Hareide at Vålerenga-duoen kan legge inn sterke søknader om plassen.

- Både Ronny og Kjetil er gode nok til å utfordre Erik. Men Hagen og Hangeland har spilt godt sammen, og nå får Erik spille i St. Petersburg igjen. Situasjonen hadde nok vært annerledes om han ikke fikk spilletid, sier Hareide.

Myhre må spille

En annen som trenger spilletid for å være aktuell i troppen mot Moldova og Hellas er Thomas Myhre - til tross for at troppen skal inneholde tre keepere.

- Er Thomas Myhre aktuell om han ikke spiller A-lagsfotball innen den tid?

- Nei, sier Åge Hareide.