Ronny skadd igjen

MANCHESTER (Dagbladet): Ronny Johnsen spiller ikke morgendagens kvartfinale-retur mot Monaco i Mesterligaen, og vil helt sikkert melde forfall til Drillos Belgia-tur. Problemet er at han ikke får lov til å snakke om det...

-Sorry, sier Ronny Johnsen til Dagbladet. -Det siste Alex Ferguson ga meg beskjed om da jeg forlot treningsfeltet var at jeg ikke får lov til å si noe til media. Og det er jeg nødt til overholde.

-Jeg håper dere forstår det.

Ronny hadde såpass vondt i beinet at han ikke trente på The Cliff i går. Han brukte treningstida til å klikke på video, mens lagkameratene ladet opp til den viktige kampen mot Monaco.

Lørdag ettermiddag forlot Ronny Johnsen Arsenal-kampen og Old Trafford 11 minutter før slutt. Etterpå sa Alex Ferguson at Drillos-stopperen hadde merket den gamle leggskaden. Og i går uttalte United-manageren at Ronny er tvilsom med tanke på Monaco.

Det ganglaget han møtte Dagbladet med forteller at han er strøket fra lagoppstillinga.

Frisk i 14 dager

Sist Ronny var ute med den samme skaden tok det litt over en måned å bli klar igjen. Han gikk glipp av Drillos-samlinga i Blackburn, Frankrike-kampen i Marseille, og gjorde comeback med sensasjonelt stopperspill mot Chelsea på Stamford Bridge 28. februar (1-0). Og fordi han var Manchester Uniteds bestemann i Monte Carlo for 13 dager siden (0-0) har Alex Ferguson prøvd å holde elendigheta hemmelig.

Men:

Det er ikke mulig å pålegge kroppsspråket munnkurv.
Etter 14 dager på jobben er Ronny Johnsen sjukmeldt igjen.

Diagnose i morgen

Hvor lang tid det kan ta denne gangen kunne ikke Ronny snakke om i går. Først etter Monaco-kampen i morgen kveld er det mulig å få et antatt tidsperspektiv og en presis diagnose av skaden. For da vil det være lov å snakke igjen. Om fotballkampene han ikke kan spille.

Tar ikke sjanser

Hvis Drillo ikke fikk noen telefon i går kveld, så får han det ganske snart. Manchester United - hvis forhold til Drillo og NFF er meget godt - er ikke villige til å ta noen sjanser. Og det samme vil England-manager Glenn Hoddle få merke, som tok ut sju United-spillere til den landslagstroppen som reiser til Sveits når Drillos drar til Belgia.

Alex Ferguson - som var mer enn litt irritert da Henning Berg ble pålagt å reise til Marseille - har ikke forandret syn på treningskamper.

<B>VONDT BEIN:</B> Han har slått opp igjen en gammel skade i leggen. Derfor må Ronny Johnsen hvile.