Ronny skadet etter scoring

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Coventry 2-0. Ett minutt før slutt haltet målscorer Ronny Johnsen ut av Old Trafford. Ganglaget bekymrer manager Alex Ferguson. For på onsdag kommer Barcelona. - Jeg kan bare håpe, sier United-manageren. - Jeg trenger Ronny i Mesterligaen.

Skaden som gjør Alex Ferguson usikker og bekymret, sitter i ankelen. Og den kom etter en solid duell med Coventrys Richards Shaw. Begge gikk på ballen, begge ville vinne og resten kan du tenke deg sjøl.

Det smalt, og Ronny Johnsen ble liggende og vri seg i smerte.

Allerede før Uniteds støtteapparet var ute på banen, sto Henning Berg klar på sidelinja.

- Akkurat nå er Ronnys ankel veldig sår, sier Alex Ferguson til Dagbladet.

Må bare håpe


- Jeg tror det er en skikkelig smell og ikke en leddbåndskade. Men jeg vet ikke sikkert, det er det for tidlig å si noe om.

- Jeg kan som sagt bare håpe.

- En vridning, sier Ronny Johnsen. Også han håper på onsdag.

Men først i dag blir det stilt enn mer presis diagnose enn det håpet alle støttet seg til på Old Trafford i går kveld. Når Ronny besøker legen igjen.

- Det så nok verre ut enn det er, sier Ronny Johnsen. - Jeg får vite mer i dag.

Ronny helt overlegen

De 89 minuttene Alex Ferguson fikk med Ronny Johnsen og Jaap Stam i går ettermiddag var av den Mesterliga-betryggende typen. Ikke én feil ble begått, knapt en halvsjanse ble gitt bort og på toppen av det scoret Ronny Johnsen et mål. Som kom fra den gode enden av et Scholes-skudd.

Da Ronny forandret ballens retning, fikk United 2-0.

Men det er ikke den offensive dødball-biten Alex Ferguson tenker på når han møter den nye uka med kryssede fingrer. Det er Ronny Johnsens overlegne forsvarsegenskaper han trenger. Og når Old Traffords ballansvarlig snakker om den biten, blir han nesten salig. Ferguson sier:

- Ronny og Stam var helt supre i denne kampen. De er Uniteds stopperpar. De forstår hverandre, de utfyller hverandre og gjør ingen feil. Jeg er veldig imponert.

Duoen framme begynner å bli kjent med hverandre de også. Etter Charlton på onsdag og Coventry i går, begynner Alex Ferguson å ane et par av Ole Gunnar Solskjær og Dwight Yorke også.

Skryter av Solskjær

- I første omgang var de veldig gode, sier Ferguson. - Og det første målet (Yorke) - sjøl om det var en enkel avslutning for åpent mål - kom etter veldige gode bevegelser. Og det er det jeg vil ha - gode bevegelser.

- Solskjær og Yorke jobber veldig godt sammen.

Uka etter landskampen har vært en sammenhengende opptur for Ole Gunnar Solskjær. Og sjøl om han ikke vil snakke om det - nå rister han bare på hodet - han føle at han er tilbake i varmen. Og da spiller det ingen rolle at andreomgangen ble en trist affære.

Så lenge United var på høyden, var Ole Gunnar Solskjær en av de skarpeste.

- Vi fikk det andre målet for tidlig, sier Ferguson.

- Etter det raste alt, og det så ut som om spillerne begynte å tenke på det som skal skje på onsdag. Synd for Ole Gunnar Solskjær og Dwight Yorke som ble lidende fordi de aldri fikk den støtten og de ballene de trengte.

- Men som sagt - det jeg så før pause er jeg veldig godt fornøyd med.

HJULPET UT: Ett minutt før slutt måtte Ronny Johnsen hjelpes av banen på Old Trafford. Ingen vet hvor alvorlig skaden er før senere i dag.