Ronny slo ut Chelsea

Ronny Johnsen spilte hele kampen da Aston Villa slo Chelsa 2-1 i kvartfinalen i ligacupen.

Juan Pablo Angel ga Aston Villa ledelsen på Villa Park. Colombianeren scoret etter 16 minutter med et fantastisk skudd i krysset fra over 20 meters hold.

Chelsea utkliknet fortjent etter 69 minutter. Joe Cole spilte fram innbytter Hernan Crespo på venstrekanten, og satte sjøl fart mot mål. Crespo spilte ballen på tvers av feltet, og Cole kunne sette den i mål fra fem meters hold.

Chelsea så også ut til å skulle avgjøre, men i det 78. minutt tok kampen en annen vending.

Angel vendte bort Babayaro og skjøt fra 16-meteren. Neil Sullivan parerte skuddet, men Gavin McCann var framme og satte inn returen.

Chelsea startet med Marcel Desailly, Hernan Crespo, Jesper Grønkjær og Frank Lampard på benken. Likevel var det ikke noe dårlig mannskap som startet kampen for «Chelski». Men det var ikke godt nok til å slå Aston Villa, som sliter på bunnen av Premier League-tabellen.

- Det var veldig hardt arbeid, sier Ronny Johnsens svenske stopperkollega Olof Mellberg til Sky Sports.

- De er veldig gode med ballen, og de hadde den mye. Vi spilte godt i 20 eller 30 minutter, men vi måtte forsvare oss resten av kampen.

Chelsea-manager Claudio Ranieri roser Aston Villa for innsatsen og viljen.

- Det skyldtes ikke systemet vårt. Angel spilte fantastisk. Vi satt dem under press i andre omgang, og da vi utliknet var jeg sikker på at vi kunne vinne. Men Villa var veldig helhjertet og vant kampen, sier Ranieri.

Tottenham og Middlesbrough spilte kveldens andre kvartfinale. Darren Anderton scoret etter to minutter på White Hart Lane, mens Michael Ricketts utliknet for gjestene fire minutter før slutt.

Ekstraomgangene ble målløse, men Middlesbrough vant til slutt straffesparkkonkurransen 5-4.

Villa møter Bolton i semifinalen, mens Middlesbrough møter Arsenal. Første kamp i semifinalene spilles 20. og 21. januar, mens returkampene går 27. og 28. januar.

TIL SEMIFINALE: Ronny Johnsen (nummer 27) skritter over keeper Thomas Sørensen, mens Chelsea-innbytter Hernan Crespo fortviler over en forspilt målsjanse på Villa Park.