Ronny stoppet alle

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Aston Villa 1- 0. Taktikeren Alex Ferguson vraket Henning Berg fra start, satte hyperraske Ronny Johnsen ned på midstopperplass. Og resten var Johnsens fortjeneste.

For med manager Fergusons manøver før kampen - og Ronnys opptreden i de neste 90 minuttene - fikk begge vist sin klasse.

- Jeg var litt overrasket da jeg var satt opp i midtforsvaret. Vi har spilt godt i forsvar hele sesongen, så jeg hadde ikke ventet å spille der, sa Ronny Johnsen da han mottok champagne-flaska som «Man of the Match» etter kampen.
For Ronny var suveren i midtforsvaret. Med sin enorme fart kledde han av divaen Stan «Goalnomore» Collymore. Og det var akkurat det Ferguson visste han ville gjøre.

Seiersmålet kom etter sju minutter i 2. omgang. Cole flikket Ryan Giggs fri, og skuddet satt der det skulle: Midt mellom beina på Villa-keeperen.

Skjerpet

Dermed vant United for åttende gang på rad på hjemmebane, og rykket ifra de andre tetlagene i kampen om ligatittelen. United er nå fire poeng foran.

- Vi vinner, og det er bra. Da spiller det ingen rolle at vi misbruker et straffespark, sier Ronny Johnsen til Sky Sports.

Det var Ronny sjøl som skaffet United straffesparket. Savo Milosevic handset i straffefeltet i en duell med Ronny etter 65 minutter. Teddy Sheringham tok straffesparket som fulgte, men skuddet gikk både over og utenfor.

- Nå er det slutt for Teddy. Han har brent tre straffespark, og vi vil prøve Paul Scholes eller David Beckham inntil Irwin er tilbake, sier Alex Ferguson.

For missen kunne blitt kostbar i går.

-Vi måtte slåss. Villa var gode på kontringsfotball, og vi måtte være skjerpet hele tida, forklarer Ronny.

Solksjær-miss

Ole Gunnar Solskjær var også på plass fra start i Alex Fergusons offensive hjemmesystem, og hadde flere sjanser i går.

  • Først etter kvarteret da han ble spilt gjennom av Andy Cole. Skuddet kom direkte, men Michael Oakes reddet med en fotparade.
  • Deretter på en heading etter pause, men forsøket ble igjen reddet av keeper Oakes.
<B>Målløs Solskjær</B>
<B>PÅ TOPP:</B> Ronny Johnsen var suveren i midtforsvaret i går. Han kledde av divaen Stan Collymore - akkurat det Ferguson visste han ville gjøre.