Ronny tent av høstens hardkjør

- Skal tåle mye.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Ronny Johnsen (38) spilte sin første landskamp på tre år i går kveld, og det ga selvfølgelig mersmak.

Vålerenga-spilleren dannet et solid stopperpar med Brede Hangeland. Erik Hagen er suspendert i kvalikkampen mot Moldova om snaue to uker og landslagssjef Åge Hareide sa rett ut at Ronny kommer til å spille i Chisinau.

Selv vil ikke Johnsen snakke så mye om framtida. Han tenker ikke veldig mye lenger enn lørdagens kamp mot Rosenborg på Lerkendal.

- Det er klart dette ga mersmak. Det er alltid artig å vinne kamper som dette, men vi får se hva som skjer videre, sier Johnsen til Dagbladet.no.

22 kamper i høst

Før han legger til at han selvfølgelig stiller opp i Moldova. 38-åringen tok ikke på seg landslagsstøvlene igjen bare for en treningskamps skyld. Han vil være med på å sende Norge til EM.

- Jeg hadde ikke vært her hvis jeg ikke ville vært med videre.

Dermed kan Ronny Johnsen gå en særdeles travel høst i møte. Hvis Vålerenga kvalifiserer seg til gruppespillet i UEFA-cupen, blir det veldig mange kamper på den tidligere Manchester United-spilleren i høst.

FESTKVELDEN: John Carew løftet Norge til himmels på Ullevaal i går kveld. Ronny Johnsen gjorde comeback på landslaget, og innrømmer at det ga mersmak. Foto: EIRIK H. URKE
FESTKVELDEN: John Carew løftet Norge til himmels på Ullevaal i går kveld. Ronny Johnsen gjorde comeback på landslaget, og innrømmer at det ga mersmak. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

- Det er jo bare hyggelig, det. Hvis vi kommer til gruppespillet, da skal jeg tåle mye, sier han.

I så fall blir det 22 kamper til på ham, før sesongen er over. 19 av kampene spilles de neste tre månedene.

Topp motivert

Jarl André Storbæk - og eventuelt også en friskmeldt Christian Grindheim - står overfor det samme programmet. Brann-spillerne og eventuelle Fredrikstad-spillere på landslaget får en like hektisk høst.

Men det kan bli tøffere for en godt voksen mann som Johnsen.

Vestfold-mannen tenkte lenge og godt i fjor vinter, på om han skulle legge opp eller ikke. Han bestemte seg for å ta ett år til, og stilte seg i sommer også til rådighet for Åge Hareide.

- Det er ingenting å si på motivasjonen min nå. Da hadde jeg ikke vært her. Jeg kunne lagt opp om jeg ville det, men det er fantastisk gøy å spille fotball.

Derfor pendler han til Oslo hver dag.

Ronny tent av høstens hardkjør

Men hvor lenge han kommer til å spille - for Vålerenga og landslaget - det vet han ikke.

- Vi får se. Jeg har ikke bestemt meg ennå.

Se ikke bort fra at en billett til EM-sluttspillet i Østerrike og Sveits får ham til å ta enda en sesong.

BARNEVAKT: Ronny Johnsen (38) er nesten dobbelt så gammel som Lionel Messi (20).