Ronny tilbake på banen

Ronny Johnsens skademareritt er trolig over. I morgen tester han kneet i en reservelagskamp. - Ja, dette er positivt, sier landslagssjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

Semb har tidligere sagt til Dagbladet at det «er et slag i ansiktet» dersom Ronny ikke blir klar til EM-sluttspillet i juni.

- Ja, jeg har snakket med Ronny, og han sa det var en sjanse for at han prøver seg i morgen, sier Semb.

Avslappet til EM

Semb nekter å feire at Ronny spiller sin første kamp siden Champions League-finalen 26. mai ifjor. Seinere ifjor måtte Stokke-gutten også opererere begge knærne for «jumpers knee.

- Vi får se hvordan han reagerer. Jeg vet han har hatt bra framgang de siste ukene, sier Ronny.

- Tror du Ronny blir klar til EM?

- Vi har bestemt oss for å ha et veldig avslappet forhold til EM: Han må bruke den tida han trenger. Det er et fotballiv også etterpå.

- Men muligheten er der?

- Ja, muligheten er der absolutt. Vi gjør opp status underveis. Først må han bli frisk, så litt reservelagsfotball. Til slutt A-lagsfotball, sier Semb.

Landslagets fysioterapeut Roar Robinson har løpende kontakt med både Ronny og Manchester United-legene.

- Ronny har ikke hatt noe tilbakefall og har trent bra. Jeg tror Uniteds støtteapperat har full kontroll. De har vært veldig flinke med ham, sier Robinson til Dagbladet.

United-reserver

Selve Ronnys comeback-kamp i morgen er ikke rare greiene. United-reservene møter amatørlaget Stalybridge Celtic på ikke alfor velkjente Bower Fold.

Men at Ronny spiller bekrefter selvester Sir Alex Ferguson.

- Han har gjort en veldig god figur på treninga, spesielt denne uka. Jeg tror han vet sjøl at det er på tide med en kamp, sier Ferguson ifølge Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

For Nils Johan Semb og Norge er det bare å krysse fingrene.

<