- Ronny var super

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United-Sunderland 3- 0. Tre fantastiske mål av United mot et svakt bortelag i en heller svak kamp. Men banens klart beste var norsk: - Ronny Johnsen var super.

Det sier skotten som leder United til seier sjøl på dårlige ettermiddager, sir Alex Ferguson, til Dagbladet.

- At Ronny er tilbake, er en bonus for oss. Han spiller med stor rutine og gjør sjelden feil, fortsetter Ferguson. Manageren skryter sjølsagt av sin egen norske stopper, men også andre gjør det:

- Sjelden har jeg sett Johnsen bedre enn det han var mot Sunderland. Han tok ansvar da Jaap Stam måtte gå ut i pausen. Og det mot spisser som Niall Quinn og Kevin Phillips. Dette sier en som følger United på kloss hold året rundt, Stuart Mathieson i Manchester Evening News.

En egen klasse

Den tidligere storspilleren hos United Pat Crerand jobber som radiokommentator. Hans kommentar: «Johnsen var i en egen klasse, bra for United nå før Champions League.»

Med Ronny relativt skadefri får Ferguson også litt forsvarsro ettersom Henning Berg er lånt ut. Men, for å si det rett ut: Det må ha skjedd noe mellom manager Fergie og herr Berg. For Uniteds forsvarsstall er ikke mye å skryte av når Stam er halvskadd. - Han har akillesproblemer, sier Ferguson.

Mickael Silvestre spilte i går venstreback, ganske svakt. Og Gary Neville ble trukket inn som stopper uten å imponere. Men, Ronny «be good» Johnsen spilte med hurtig arroganse. Til glede også for Nils Johan fra Norge.

Kvikk Ole

Uniteds andre nordmann fikk cirka 10 minutter. Andy Cole gikk ut og Ole Gunnar Solskjær inn. Han kom ikke til avslutninger, men han var kvikk i hodet og hender ved innkastet som førte til 3- 0.

Ole så at Ryan Giggs løp, Giggs fikk ballen og forserte før han la en uniformert pasning ut til Paul Scholes. Rødtoppen dundret ballen i nettet fra drøye 16 meter før det var duket for festligheter i Manchester.

Det var nemlig Denis Irwins testimonial-middag i går kveld - rødt kjøtt og rød vin for røde gutter.