«Roonaldo» scoret igjen

Wayne Rooney scoret sitt andre mål for England på rad, og sørget for 2-0 over Liechtenstein på Old Trafford i kveld.

Lørdag ble tenåringsvidunderet fra Liverpool-klubben Everton tidenes yngste målscorer for Englands landslag. Bare 17 år og 317 dager gammel utlignet han mot Makedonia, før David Beckham sikret 2-1-seier.

Rooney imponerte i rollen mellom midtbanen og Michael Owen, og fikk skryt av Liverpool-spissen etter kampen.

- Vi har spillere som har spesialisert seg på å spille på den plassen, men han er blant dem som virkelig har kvaliteten til å ta den rollen, sier Owen til BBC.

Mot Liechtenstein slet England med å få ballen i mål, og hjemmefansen måtte vente til 2. omgang før Michael Owen oppskriftsmessig førte engelskmennene i ledelsen i første spilleminutt etter pausen.

Bare seks minutter senere var Rooney frampå og sørget for 2-0-seier, som var den åttende strake seieren for England under Sven-Göran Erikssons ledelse. Han gikk dermed forbi Sir Alf Ramsey.

David Beckham var strålende fornøyd med seieren mot miniputt-nasjonen:

- Folk trodde vi skulle vinne minst fem null, og vi kan absolutt spille bedre enn dette. Men vi tok tre viktige poeng, og det er vi veldig glade for, sier Beckham til BBC.

Hele England snakker nå om gruppefinalen borte mot Tyrkia. Med uavgjort eller seier, vinner England gruppa. Tap betyr to tøffe kvalikkamper.

- Men vi vil ikke tenke på det ennå. Nå skal vi først glede oss over seieren i dag, så får vi ta det etter hvert, sier Real Madrid-stjernen, som innrømmet at han og Steven Gerard tok det litt rolig for ikke å pådra seg et gult kort. Det ville satt dem ut av kampen mot Tyrkia.

- Du må tenke deg om når du går inn i usikre dueller, og det er ikke allitd like lett. Men jeg synes ikke jeg og Steven ødela så mye av spillet vårt fordi vi var mer forsiktige enn vanlig.

Dette er første gang Beckham spiller på Old Trafford etter overgangen fra Manchester United til Real Madrid tidlig i sommer.

- Det var en god følelse. Fansen behandlet meg bra, og jeg fikk stående applaus. Det betydde mye for meg.

England leder gruppe 7 med 19 poeng, ett mer enn Tyrkia. Tyrkerne er motstander i den avgjørende kampen i Istanbul 11. oktober.

(NTB/Dagbladet.no)

WAYNE'S WORLD: Supertalentet Wayne Rooney ble tidenes yngste målscorer på det engelske landslaget i helga. I kveld fant han målet igjen.